Bij een woningbrand in een portiekflat aan de Albert Verweystraat in Voorburg is maandag 9 oktober een man aangehouden. 

Rond 11.00 uur ontstond er brand op de derde etage van het portiek. Omdat hier veel rook bij vrijkwam, zijn alle woningen in het betreffende portiek ontruimd. 

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de bewoner nog in de woning aanwezig. Hij wilde de woning in eerste instantie niet verlaten en gebruikte geweld tegen een brandweerman. Ook gooide hij een kat over de reling van het balkon, waarna hij zelf naar beneden wilde springen. 

De bewoner van de woning is door de politie aangehouden. Er wordt aangifte gedaan tegen de bewoner voor het gebruiken van geweld tegen een hulpverlener. De kat is bij het incident gewond geraakt. Deze is door de dierenambulance meegenomen. 

De brandweer heeft het portiek geventileerd en heeft metingen verricht. De bewoners in het portiek konden daarna terug naar hun woning. De schade is aanzienlijk groot. De woning is volgens Haaglanden Veilig dan ook tijdelijk niet bewoonbaar.

Stichting Salvage heeft ter plaatse ondersteuning verleend in de verdere schadeafhandeling. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het incident. 

Door: Karin van der Spek
Foto: Rene Hendriks/Regio15