Dinsdag 24 oktober hebben burgemeester Martijn Vroom en wethouder onderwijs Jeffrey Keus hun felicitaties overgebracht aan Pieter Uittenbogaard, docent aan het Sint-Maartenscollege Voorburg.

Begin oktober werd Pieter Uittenbogaard verkozen tot ‘Leraar van het jaar’ 2023. Uittenbogaard staat voor "vakmanschap" en "wil de leerlingen graag wereldwijzer maken", aldus het juryrapport.

Uittenbogaard was samen met Sandra Damhuis (Porteum College) en Joost van Soest (Maris College) genomineerd in de categorie voortgezet onderwijs. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Een ‘Leraar van het Jaar’ is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief, zowel binnen als buiten de school, bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Uittenbogaard is 43 jaar en staat zo’n twintig jaar voor de klas. Hij bezocht het Alfrink College in Zoetermeer, studeerde economie en rechten aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Naast zijn baan als docent schrijft hij over politieke en economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Leraren, schoolleiders, onderwijs (ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders kunnen een leraar aanmelden; Pieter Uittenbogaard werd voorgedragen door een leerling en zijn moeder.





Door: Peter van der Aar
Bron: persbericht PR-commissie Sint Maartens, Voorburg
Foto en video: Marcel Breeuwsma en Jose Klaasen