Op donderdag 26 oktober bezoekt demissionair minister voor Primair en Voortgezet onderwijs Mariëlle Paul het Sint-Maartenscollege in Voorburg.

De demissionair minister gaat hier in gesprek met leerlingen en docenten over het conflict tussen Israël en Hamas. 

Maatschappelijke onrust
Het conflict tussen Hamas en Israël zorgt ook in Nederland voor maatschappelijke onrust. Zowel in de politiek als in de maatschappij leidt dit tot spanning. De onrust komt ook de scholen binnen. Het conflict kan heel verschillende, heftige reacties oproepen bij leerlingen en tot spanning leiden in de klas.

Vanwege het slepende conflict zit de minister wekelijks bij de veiligheidsraad. Vandaaruit is de wens en noodzaak ontstaan om werkbezoeken te brengen aan scholen. Door in gesprek te gaan met leerlingen en docenten wil de minister meer gevoel krijgen bij de uitstraling van het conflict en de gevolgen daarvan voor het onderwijs. Het gesprek gaat niet over wie voor en tegen is, maar hoe leerlingen er op school mee omgaan, hoe ze er thuis mee omgaan en wat zij ervan merken op school of in hun directe omgeving. De vraag 'wat leeft er nu' staat hier centraal.

Donderdag gaat zij in gesprek met zeven bovenbouwleerlingen van het Maartens onder leiding van Jochem Mud, coördinator bovenbouw vwo in aanwezigheid van de rector, Ajolt Elsakkers. 

Door: Karin van der Spek
Bron: persbericht Sint-Maartenscollege Voorburg