Het voormalige Diaconessenhuis aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg is via verkoop bij inschrijving door de Reinier de Graaf Groep verkocht aan Woonhave Ontwikkeling.

Dit meldt de website vastgoedmarkt.nl,

De verkoop betreft het bestaande gebouw van 16.000 m2 en het omliggende perceel van in totaal 30.500 m2. Woonhave wil de locatie, met haar ligging aan de Vliet en omringd door groen, ontwikkelen tot woningen. De herontwikkeling moet ruimte gaan bieden aan nieuwe appartementen en maisonnettes in verschillende soorten, afmetingen en prijsklassen.

Veranderende zorgvraag
Het nieuwe woongebied komt te liggen naast het nieuwe Behandelcentrum Voorburg dat Reinier de Graaf Groep in 2022 in gebruik heeft genomen. Vanwege de veranderende zorgvraag en een nieuwe manier om laagdrempelige zorg aan te bieden, dicht bij de patiënt, heeft de Reinier de Graaf Groep de vestigingen geconcentreerd en kwam het Diaconessenhuis vrij voor een nieuwe functie. Zoals gebruikelijk bij vervreemding van onroerende zaken van zorginstellingen heeft de verkoopprocedure onder toezicht van het College Sanering gestaan en is goedkeuring verleend. Woonhave betaalde voor het pand 10.650.000 euro, blijkt uit de akte van levering.

Reinier de Graaf Groep is bij de verkoop geadviseerd door Nadorp Bedrijfsmakelaars en werd juridisch bijgestaan door Buren Legal. Planmatig werd Reinier de Graaf Groep begeleid door De Mannen van Schuim. Woonhave is tijdens het plan- en aankoopproces geadviseerd door een groot team van architecten en adviseurs, waaronder Groosman Architecten en Houthoff. In opdracht van Woonhave zal WDevelop Vastgoedontwikkeling de ontwikkeling begeleiden en de realisatie voorbereiden in samenwerking met bouwteampartner Niersman. In het vervolgproces zal de gemeente Leidschendam-Voorburg een samenwerkingsverband aangaan met Woonhave.


Door: Peter van der Aar.
Bron en foto: website vastgoedmarkt.nl.