45-jarig Voorburgs Vocaal Ensemble pakt uit met jubileumconcert ‘A Thousand Pictures’

Voorburg, 26 oktober 2023- Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) bestaat dit jaar 45 jaar en dat wordt gevierd.
Op 18 november om 15.30 vindt het jubileumconcert plaats in de Koningkerk in Voorburg, een plek waar het koor veel historie heeft liggen.

Door de samenwerking op te zoeken met verschillende instrumentalisten, kunstschilders, oud-leden en het aanwezige publiek kiest het VVE voor verbinding. Verleden en heden, oude en nieuwe muziek en ook schilderkunst en muziek komen bij elkaar in ‘A Thousand Pictures’, het veelkleurige palet van dit jubileumconcert.

Programma:
De afgelopen 45 jaar heeft het Voorburgs Vocaal Ensemble een breed repertoire opgebouwd met muziek uit de afgelopen eeuwen.
Dit concert zal een doorsnede ervan geven: van gregoriaans tot hedendaags.

Er klinkt muziek van onder anderen Johannes Brahms, Maurice Duruflé, en hedendaagse componisten als James MacMillan, Eric Whitacre en Andrew Lloyd Webber. Het VVE zoekt in de muziek verbinding met zowel de oud-leden van het koor als het aanwezige publiek, die beiden de gelegenheid krijgen om enkele werken mee te zingen.

De toevoeging van orgel, harp, hoorns en klarinet als begeleidende instrumenten bij een aantal muziekstukken geven de muziek een extra feestelijke touch.

Expositie Voorburgse en Haagse kunstenaars:
Ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum heeft het VVE Voorburgse en Haagse kunstenaars uitgenodigd om schilderijen te creëren bij het concertprogramma. In de afgelopen tijd hebben kunstenaars van Brugman Art en Atelier Sint Lucas een repetitie van het koor bijgewoond om zich te laten inspireren door de muziek. Van 4 tot en met 18 november 2023 is het resultaat hiervan te bewonderen in een expositie in de Koningkerk.

Voorafgaand aan het jubileumconcert vindt om 14.30 een Art Tour plaats, waarbij de kunstenaars beschikbaar zijn voor uitleg bij hun kunstwerken. De Art Tour is gratis, in combinatie met een concertticket.

Wethouder Marcel Belt opent de expositie op 18 november om 14.45.

Tickets:
‘A Thousand Pictures’ vindt plaats op 18 november 2023 om 15.30 in de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 4 te Voorburg.
Het bijwonen van dit concert en de bijbehorende expositie kost € 20,- in de voorverkoop en € 22,50 aan de zaal.
Voor kinderen tot en met 12 jaar kost een kaartje € 10,-.

Kaarten kunnen besteld worden door een e-mail te sturen naar het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van naam, adres en het aantal kaarten. 


Door: Nahira Martina
Bron: Persbericht Voorburgs Vocaal
Foto: Voorburgs Vocaal