De Historische Vereniging Voorburg (HVV) bestaat dit jaar 30 jaar. Er zijn al tal van activiteiten geweest, waaronder het publiceren van een nieuw boek in de reeks Historisch Voorburg en het openstellen van een geheel vernieuwde website (www.historischeverenigingvoorburg.nl).

De afsluiting van het jubileumjaar vindt plaats op 23 november in de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg. Daar wordt een feestelijke avond georganiseerd met als spreker de historicus Hermen Pleij. De avond start om 19.15 uur.

De HVV heeft als doel de geschiedenis van Voorburg te bestuderen en op een aantrekkelijke manier toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Hierbij zoekt HVV de samenwerking met partners in en rond de gemeente.Dat heeft tot een reeks van mooie, informatieve boeken geleid. Deze kunnen via de website worden besteld en gelezen. De reeks omvat al 29 jaargangen.

Het laatste boek is “Voorname Huizen in Voorburg”, het vertelt de geschiedenis van drie voorname huizen in Voorburg, elk met hun eigen bijzonderheden. Extra feestelijk is de toekenning van de publieksprijs van het Huygensfestival aan de redactie van Historisch Voorburg: Kees van de Leer, Anne Jacobs en Peter Spangenberg

Door: Nahira Martina
Foto: Pixabay