Provincie Zuid-Holland start woensdag 1 november met groot onderhoud aan de Nieuwe Tolbrug in Voorburg.

De voetgangers- en fietsbrug is daarom afgesloten tot 15 januari 2024. Ook de vaarweg is tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten. De Nieuwe Tolbrug verbindt de Hoekweg met de Westvlietweg en de Jan Thijssenweg. 

Door de brug van groot onderhoud te voorzien blijft deze veilig in gebruik, wordt de kans op storingen kleiner en blijft Zuid-Holland goed bereikbaar voor (vaar)verkeer. Dit groot onderhoud voert de provincie ongeveer iedere 15 jaar uit.

Kerkbrug en Wijkerbrug
Ook de Kerkbrug en Wijkerbrug in Voorburg hebben groot onderhoud gehad. Afgelopen zomer is het onderhoud aan de Kerkbrug uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn onverwacht scheurtjes in het brugdek gevonden. Deze worden later dit jaar hersteld. Het onderhoud aan de Wijkerbrug is op 3 november afgerond. Vanaf die datum is de brug weer open voor al het verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen omrijden en -lopen via de Oude Tolbrug en de Fonteynenbrughlaan (bij het Diaconessenhuis).

Meer informatie en het laatste nieuws leest u op www.zuid-holland.nl/nieuwetolbrug Ook kunt u de ‘Werk in de Wijk-app’ downloaden op uw telefoon of tablet via de Play Store of de App Store. Het project is in de app te vinden onder de naam: Groot onderhoud monumentale bruggen Voorburg.

Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV 
Foto: Remco Zwinkels via gemeente LV