Stichting Chryson roept Esther Blom van Sintvoorieder1 uit tot 'Local Hero' als dank voor haar inzet voor minderbedeelde kinderen.

Jaarlijks zet Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenproducenten, een initiatief of organisatie in het zonnetje tijdens 'World Kindness Day'. Zo ook gisteren. Met dit gebaar wil de stichting hen bedanken voor hun onuitputtelijke werk voor de samenleving. Dit jaar pakken zij het lokaler aan door middel van hun ‘Local Hero Award’. In Den Haag en omgeving ontvangen vijf lokale helden een prijs voor hun inzet voor de lokale gemeenschap. In Voorburg gaat de prijs naar Esther Blom, die er met Sintvoorieder1 voor zorgt dat 30.000 minderbedeelde kinderen dit jaar een Sint- en/of kerstcadeau krijgen.

Vol lof
Esther werd door verschillende mensen genomineerd. Allemaal zijn ze het er unaniem over eens dat Blom de titel 'Local Hero' verdient. Een van de aanmelders zegt: “Esther heeft Sintvoorieder1 opgezet en zet zich sindsdien al 14 jaar in om cadeautjes aan kinderen te geven die het minder hebben. Ze verdient die titel en een enorme bos bloemen.” De strekking van alle aanmeldingen is vrijwel gelijk. Er wordt vol lof gesproken over haar mooie missie en hoe ze het voor elkaar krijgt om, samen met 80 medewerkers, 1.000 vrijwilligers en talloze donateurs, dit jaar 30.000 cadeaus uit te delen. Als dank voor haar inzet ontvangt zij een award en een uniek bloemstuk van chrysanten. Esther ontving een gigantische chocoladeletter gemaakt van chrysanten. Ook kregen alle vrijwilligers een chrsyantenboeketje, verzorgd door Fleurettes Nootdorp.

Zo dankbaar
“Wat een verrassing! Dit zag ik echt niet aankomen. Het is zo bijzonder dat mensen mij hiervoor hebben opgegeven. Hoewel ik het project ben begonnen, zou het nooit zo succesvol zijn geworden zonder alle vrijwilligers en partners die mij hierbij helpen. Die ben ik dan ook heel dankbaar. We merken dat er steeds meer vraag is naar onze Sinterklaaspakketten en dat is natuurlijk geen goed teken, want dat laat zien hoe groot de armoede in Nederland echt is. Aan de andere kant zijn wij ontzettend blij en dankbaar dat wij kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben toch kunnen verblijden met mooie cadeaus. Elk kind verdient dat namelijk. Onze droom is om dit initiatief groter te maken en ook landelijk verder uit te rollen. Daarvoor hebben we partners nodig in andere regio’s en daar werken we nu hard aan. Voelt u zich geroepen, neem dan vooral contact met ons op!”, vertelt Esther Blom.

Wat is de Local Hero Award?
De 'Local Hero Award' is een initiatief van alle Nederlandse chrysantenproducenten (zo’n 150) die verenigd zijn in Stichting Chryson. In vijf gemeentes in Den Haag en omgeving werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap. De vijf lokale helden werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega’s. Zij zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van hulp voor minderbedeelden tot zorg voor dieren.

Quote Anouk Koreman, woordvoerder namens Stichting Chryson
“Namens Stichting Chryson wil ik alle vijf winnaars van harte feliciteren met hun prijs. Wij hebben ontzettend mooie inzendingen binnengekregen. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie kleine initiatiefnemers die prachtig werk doen voor hun gemeenschap. De uiteenlopende initiatieven tonen ook aan hoeveel moois er in onze omgeving gebeurt, waar velen niet van op de hoogte zijn. Daarom vond Stichting Chryson het belangrijk om dit soort kleine initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Met de 'Local Hero Award' hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten, ze aan te moedigen door te gaan en anderen te inspireren ook iets goeds te doen voor mensen om hen heen.”



Bron: Triangle PR - Stichting Chryson
Door: Lisette Remmerswaal