Stamgasten van café De Conckelaer in Voorburg voeren al een poos actie om hun terras terug te krijgen.

Het betonnen plateau aan de Vliet dat tegenover het café ligt, werd in coronatijd een zomers terras. Horecaondernemer Mink Out kreeg tijdelijk toestemming om het te gebruiken. Maar het Hoogheemraadschap van Delfland, eigenaar van het plateau, wil er geen permanent terras van maken. “Burgers voeren al een tijdje actie en haalden meer dan 2.100 handtekeningen op om instanties te kunnen overtuigen om het terras te behouden,” aldus Richard de Mos, die hier nauw samenwerkt met zijn BBB-collega in het waterschap, Marc Weterings.

“Het terras was een mooie aanvulling op de omzet van de ondernemer. Het bracht geld op, maar het kostte ook een hoop om het veilig te maken en het er goed uit te laten zien. Die kosten heeft de ondernemer er nog niet uit kunnen halen,” aldus De Mos en Weterings die stellen dat het terras van het Voorburgse café een unieke locatie is. “Een leuk terras met vrolijke mensen is een verrijking van de buurt. Het ziet er veel beter uit dan die grauwe betonplaat.”

Toezegging
De Mos en Weterings kregen vandaag tijdens de begrotingsbehandeling in het waterschap van Hoogheemraad Peter Ouwendijk de toezegging voor de volgende VV-vergadering.
“Ouwendijk gaat in gesprek de eigenaar van het café. Dat de locatie niet geschikt is als terras, omdat het op een compartimenteringskering staat, is natuurlijk complete prietpraat. Het gebouw en de kering die erin gehuisvest is, kunnen toegankelijk blijven voor onderhoud en reparaties. Immers in de herfst en winter zit er geen hond op het terras en kunnen eventuele onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Kijken dus wat er wél kan, in plaats van wat er niet kan,” aldus De Mos en Weterings.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Richard de Mos.
Foto: De heren De Mos (BVNL) en Weterings (BBB)