Op dinsdag 12 december en donderdag 14 december zal kunsthistorica Anne Marie Boorsma in wijkcentrum de Groene Loper en Theater Ludens een lezing geven over de Zweedse schilderes Hilma af Klint (1862-1944).
Aanleiding is de tentoonstelling over Af Klint en Piet Mondriaan in het Kunstmuseum Den Haag.
Hilma af Klint is een abstract kunstenares, maar in vergelijking met beroemde tijdgenoten als Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Natalia Goncharova en František Kupka, is ze lange tijd vrij onbekend gebleven. Onlangs is zij herontdekt en krijgt zij de belangstelling die ze verdient met grote tentoonstellingen in onder andere het MoMA in New York en nu in het Kunstmuseum.

Boorsma zal in deze lezing aan de hand van een PowerPoint-presentatie vertellen over Af Klints leven en werk en zal daarbij ingaan op de overeenkomsten en verschillen met kunstenaars die in diezelfde tijd net als zij kozen voor de abstracte schilderkunst.

Op dinsdag 12 december in Wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat 2 Voorburg van 10.00 tot 11.30 uur, op donderdag 14 december in Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95 Voorburg, van 9.30 tot 11.00 uur. Aanmelden en informatie: www.annemarieboorsma.nl.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Anne Marie Boorsma.
Foto boven dit bericht: werk van Hilma al Klint (foto: Kunstmuseum Den Haag)
Foto hieronder: Anne Marire Boorsma.

Anne Marie Boorsma