Het kan iedereen overkomen, om wat voor reden dan ook: dakloos worden.
De opvang van dakloze mensen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die voor mensen uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer door het Dak- en Thuislozenloket van de gemeente Den Haag wordt uitgevoerd.

Dakloze mensen worden in Den Haag opgevangen. In 2023 zijn er al 450 gezinnen bij het Dak- en Thuislozenloket binnengekomen. Voor veel gezinnen is een plek gevonden. Op dit moment is er te weinig plek in gemeente Den Haag. Daarom heeft gemeente Den Haag afspraken gemaakt met het HolidayInn hotel in Voorburg om daar tijdelijk maximaal 25 gezinnen op te vangen. Zij verblijven in het hotel tot eind januari. Het gaat om éénouder gezinnen met één tot drie kinderen met de Nederlandse nationaliteit.

Naast de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft gemeente Den Haag ook een beroep gedaan op gemeente Rijkswijk en Zoetermeer. Ook daar zijn nu dakloze mensen in hotels geplaatst.

Vragen over de opvang kunt u stellen via het contactformulier onder vermelding van 'Daklozenopvang HolidayInn Voorburg' of bel 14 070.


Door: Peter van der Aar.
Bron: website lv.nl.