Zaterdag 23 december is het lichtjesavond in Voorburg. Er worden duizenden kaarsjes gebrand in de Herenstraat en aangrenzende straten.

In het Chocoladehuis bij Jeroen staan diverse kraampjes met spullen. Ook het kraampje van ‘Stichting Nooit Voorbij’. Hier zijn spullen te koop waarvan de opbrengst gaat naar een nieuw boek met als thema verkeersslachtoffers. Hierin worden de verhalen van ouders die een kind verloren zijn door een verkeersongeval verteld/opgeschreven. Ook Petra van Dam uit Voorburg gaat meeschrijven aan het boek. Haar dochter Eline is door een verkeersongeval om het leven gekomen. Petra vindt het verkopen van de spullen voor de Stichting belangrijk, hierdoor hoopt ze een lichtpuntje te kunnen zijn voor de andere ouders, broers, zusjes, opa’s, oma’s en familieleden van overleden kinderen door een verkeersongeval.

De Missie van de ‘Stichting Nooit Voorbij’ is het helpen van ouders, broers en zussen van een overleden kind op allerlei manieren onder andere door steun bij het schrijven van hun verhaal, een sterrendag voor het hele gezin en lotgenotenbijeenkomsten.

De opbrengst van de verkoop gaat naar het boek over verkeersslachtoffers, die op de 3e zondag in november in 2024 – nationale herdenkingsdag verkeersslachtoffers – uitkomt.

U bent van harte welkom bij het Chocoladehuis om uw donatie te doen, of iets te kopen bij het kraampje van de Stichting. Ook kunt u natuurlijk deze dag terecht bij het chocoladehuis voor heerlijke chocola en bonbons. De openingstijd op zaterdag 23 december is van 10.00 tot 22.00 uur.


Chocoladehuis Jeroen

Door: Lisette Remmerswaal
Tekst en foto's: Stichting Nooit Voorbij, Petra van Dam