Het is inmiddels een traditie in Voorburg: ook deze kerstvakantie haalt de 13-jarige Walter Dop kerstbomen op voor het goede doel. 

Alweer voor het zesde jaar op rij haalt Walter met zijn fietskar kerstbomen op bij de mensen thuis. Dit jaar haalt Walter bomen op in Voorburg-West en zijn broertje Ralph op Binck Eiland in Den Haag. Ook de ouders van Walter en Ralph doen mee met de actie, vader zorgt ervoor dat de fietskar in orde is en moeder zorgt voor de planning en de verdere logistiek. 

Omdat er via de actie inmiddels heel veel bomen worden ingezameld, heeft Walter een zeecontainer gesponsord gekregen, waarin hij de bomen kan opslaan totdat de gemeente de bomen komt ophalen.

KiKa, kinderenkankervrij 
Voor het ophalen van een boom vraagt Walter 1,50. De gemeente Leidschendam-Voorburg doet hier vanuit hun inzamelactie nog 0,50 euro per boom bij. Minimaal de helft van de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk KiKa, kinderenkankervrij. 

In januari 2023 haalde Walter 1200 euro op met de kerstbomen. Ook was er vorig jaar een aparte donatiesite voor KiKa, waar ook nog eens 2000 euro op werd gedoneerd.

Een afspraak maken voor het ophalen van een kerstboom kan via deze link. Wil je Walter ook helpen met een donatie? Dat kan via deze doneerlink naar de KiKa collecte. 

Door: Karin van der Spek 

Foto: kikacollecte.nl/walters-weghaal-service-2023-2024