Scouting Hubertus-Brandaan uit Voorburg bestaat 90 jaar. Dat wordt gevierd met een lentefeest en een jubileumweekend, maar daar is geld voor nodig. 

Scouting Hubertus-Brandaan heeft de zomer al in haar bol. Dit heeft alles te maken met het komende jubileumjaar 2024.
De scoutinggroep bestaat negentig jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. 

Aftrap jubileumjaar
‘Ik gun iedereen Scouting’, aldus wethouder Bianca Bremer tijdens de aftrap van het jubileumjaar bij Hubertus-Brandaan. 

‘Sinds de oprichting in 1934 hebben we duizenden jeugdleden vermaakt binnen Scouting Hubertus-Brandaan. Kinderen leren samen te werken, door te zetten en het leidt tot vriendschappen voor het leven’, vertelt voorzitter Evelien Beguin. ‘Naast dat het superleuk is om te doen, leren ze ook kanovaren en zeilen. We hebben op vele plekken in Voorburg gezeten en huizen nu in het mooie pand aan de Vliet. Een perfecte plek voor onze eigentijdse waterscoutingvereniging. Die negentig jaar gaan dus we vieren!’ Te beginnen met het jubileumweekend met Pinksteren met de hele groep, dat wordt mogelijk gemaakt door al onze geweldige vrijwilligers.’ Voor hen volgde een applaus.

Jubileumweekend
‘Ruim 200 leden en stafleden gaan dat weekend op pad om een fantastisch jubileumfeest te beleven. We bedanken alle sponsoren die ons van harte steunen om dit allemaal mogelijk te maken. We vinden het fijn hen gastvrij bij Hubertus-Brandaan te ontvangen. En vandaag zijn we bijeen om met de Ambassadeursborrel nog meer mensen te enthousiasmeren’, licht vicevoorzitter Marco van Stappershoef toe. Wiebo Hobma, staf van Hubertus-Brandaan, vertelde daarna op enthousiaste wijze over de Jubileum sponsorpakketten.’

Ieder talent telt
‘We zijn ook blij wethouder Bremer te verwelkomen vandaag. Met de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben we al jaren een fijne samenwerking’, vervolgde Beguin. Wethouder Bremer: ‘Ik gun iedereen Scouting, zeg ik weleens. Het is een omgeving waar ieder talent telt, je kunt er jezelf zijn en veel verschillende activiteiten beleven. Lekker buiten en samen met leeftijdgenoten. Het geeft een enorm goede basis voor je ontwikkeling, en ik durf te beweren voor je carrière. Van harte gefeliciteerd Hubertus-Brandaan!’

De voorbereidingen voor het jubileumweekend tijdens Pinksteren zijn al in volle gang en ook het lentefeest, dat plaatsvindt op 8 juni 2024 krijgt alle aandacht van de jubilerende scoutingvereniging. Eerst staat er een feestweekend op de agenda voor alle leden en vrijwilligers. Het lentefeest is voor leden, vriendjes, vriendinnetjes, ouders, vrijwilligers, maar ook voor de buurtbewoners en alle kinderen uit de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Scouting Hubertus-Brandaan is op zoek naar donateurs die met een financiële bijdrage willen helpen deze twee jubileumweekenden tot een succes te maken.
Kijk hier voor meer informatie over de inzamelactie die hiervoor is gestart. 


Door: Karin van der Spek
Foto: Wethouder Bianca Bremer opent het jubileumjaar bij Scouting Hubertus-Brandaan