Op zondag 10 maart wordt in het avondgebed de eeuwenoude, Anglicaanse liturgie van de Choral Evensong gevolgd.

De opbouw ervan is vrijwel ongewijzigd sinds die in 1548 werd vastgelegd in het Book of Common Prayer.
Typerend voor deze diensten is het overwegend muzikale karakter ervan; de voorganger verbindt de gezongen teksten, maar een preek is niet gebruikelijk, wat uitzonderlijk is in de geschiedenis van de protestante kerk. Talloze – veelal Engelse - componisten hebben dan ook speciaal voor de Choral Evensong prachtige koormuziek geschreven. Een traditie die doorgaat tot op de dag van vandaag.

Halverwege de veertigdagentijd
De Evensong van 10 maart valt precies halverwege de veertig dagen voor Pasen. De twee lezingen zullen dan ook extra diepte geven aan de muziek van o.a. Gibbons, Howells, Rutter. Van Fauré wordt, in het Latijn, het Tantum Ergo gezongen: een tedere vooruitwijzing naar Goede Vrijdag. Voor iedereen die van muziek houdt én voor iedereen die zich wil bezinnen op de spirituele (geestelijke) betekenis van de weg naar Pasen: u bent van harte welkom. In het programmaboekje vindt u, naast de teksten, een uitvoeriger toelichting op de inhoud en traditie van de Choral Evensong.

Maandelijks gezongen avondgebed
In de Oude Kerk van Voorburg vindt maandelijks een gezongen avondgebed plaats. Deze muzikale zogenoemde‘vespers’ variëren qua karakter. In de afgelopen maanden werd bijvoorbeeld een indrukwekkende Bach-cantate uitgevoerd, maar ook het ontroerende Requiem van Gabriël Fauré.

Datum: zondag 10 maart, 19 uur, Oude Kerk, Herenstraat 77 Voorburg.
Cantor-organist/pianist: Hans Houtman.
Liturg: Adriënne van Mourik.
De toegang is vrij; er is een uitgangscollecte.

Er is beperkte parkeergelegenheid in de directe omgeving van de kerk, maar bij station Voorburg kunt u gratis parkeren (ca 300 meter lopen). Bushalte Laan van Heldenburg ligt op 50 meter van de Oude Kerk.