Leerlingen van basisschool De Lusthof in Voorburg bezochten maandag 8 april de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit  (LNV) in Den Haag.

De leerlingen van groepen 7 en 8 kregen van de ministeries de opdracht: ‘Maak een tekening waarop je laat zien wat voor jou de perfecte duurzame wereld is.’ Ruim 100 tekeningen werden er gemaakt, waarvan een selectie straks terug te vinden is in het duurzaamheidsverslag van beide ministeries dat in mei wordt gepubliceerd. Ook zijn de tekeningen dan te zien in de centrale welkomsthal van de ministeries. 

Een aantal leerlingen ging op bezoek bij secretarissen-generaal Jan-Kees Goet (LNV) en Sandor Gaastra (EZK) om de tekeningen te overhandigen en met de heren in gesprek te gaan over hun ideen voor een duurzame toekomst. 

Wethouder duurzaamheid Marcel Belt is trots op de leerlingen van De Lusthof. 'Extra leuk om hierbij aanwezig te zijn en de achtergrond van de tekeningen en ideeen van de kinderen voor een duurzamere wereld te horen' aldus een trotse wethouder.

groepsfoto Lusthof bij EZK en LNV

Bron: Marcel Belt via LinkedIn
Foto's: ministerie van LNV