Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, openen kastelen, landgoederen en buitenplaatsen hun deuren tijdens de Dag van het Kasteel.

Kom het verleden beleven met het thema van dit jaar: Aan tafel! Bezoekers zijn van harte welkom bij een van de deelnemers in de Zuid-Hollandse landgoederenzone. Wandel mee door Voorburg en ontdek de verborgen verhalen, verteld door Kees van der Leer. 


Hij leidt je langs verschillende buitenplaatsen, waaronder een voormalig spookhuis. Je komt ook langs het huis waar Vincent van Gogh vaak kwam, en het kleine huisje waar Spinoza werkte aan zijn beroemde boek over vrijheid van meningsuiting. Verderop zie je het huis van dokter Van Deventer, die mogelijk iets te maken had met de mummies van Voorburg.

De wandeling start bij Buitenplaats Middenburg, Westeinde 28 in Voorburg, en vindt plaats van 11.30 tot 13.00 uur of van 14.00 tot 15.30 uur.

Vooraf aanmelden is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er kunnen maximaal 15 personen per wandeling mee.

Grijp de kans om dit erfgoed van dichtbij te bekijken en neem je familie, vrienden en buren mee om ons interessante en soms verrassende verleden te ontdekken. Zuid-Holland is rijk aan kastelen, landgoederen en buitenplaatsen. Ze liggen grotendeels op een lijn tussen het Westland en Hillegom. Ook enkele verspreide landgoederen en buitenplaatsen doen mee aan de Dag van het Kasteel. Dit jaar kun je in Zuid-Holland maar liefst 27 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen bezoeken.

Meer informatie over alle activiteiten vind je op dagvanhetkasteel-zh.nl.

Erfgoedlijn Landgoederenzone
De provincie Zuid-Holland is trots op haar kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Binnen de erfgoedlijn Landgoederenzone wordt jaarlijks geld gegeven voor behoud, restauratie en beleefbaarheid van dit unieke erfgoed. Ook worden kennis en ervaringen gedeeld om dit erfgoed zo goed mogelijk te bewaren voor nu en de toekomst.Door: Karin van der Spek
Foto: Kee van der Leer