"Een erg leuke en informatieve historische wandeling op 20 mei onder leiding van Kees van der Leer.

Op Tweede Pinksterdag hebben belangstellenden waaronder ik, meegewandeld met historicus Kees van der Leer. Hij leidde ons op deze Dag van het Kasteel oa langs diverse (voormalige) buitenplaatsen in Voorburg. Ondanks dat het weer te wensen overliet, heb ik genoten van dit uitje. Hij liet ons niet alleen enkele leuke plekjes zien, maar vertelede er ook nog eens op een heel vermakelijke manier allerlei bijzonderheden over.
Zo begonnen we op Buitenplaats Middenburg (zie foto), waar hij uitleg gaf over het feit dat Voorburg zoveel buitenplaatsen heeft gehad.

We liepen via Buitenplaats Hofwijck en enkele andere locaties met een bijzonder verleden naar Buitenplaats In de Wereldt is veel Gevaer. Op elke locatie wist hij ons te boeien met interessante verhalen. Ik vond het leuk en verrassend te horen dat er in onze gemeente veel straatnamen vernoemd zijn naar de vroegere bewoners, die de gids in zijn verhalen benoemde.

Nadat we Kees bedankt hadden voor de enthousiaste wijze waarop hij ons in twee uur tijd door dit stukje Voorburg had geleid, ging ieder zijns weegs."


Door: Peter van der Aar.
Tekst en foto: Marian Turkesteen.
Foto: start historische wandeling olv Kees van der Leer bij Buitenplaats Middenburg.