Zondag 9 juni is er weer een gezongen avondgebed in de Oude Kerk van Voorburg, als opmaat naar de zomer.

Een uur vol licht, vreugde, vertrouwen. De akoestiek van de prachtige kerk zal vleugels geven aan de liederen. Het Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren verleent medewerking met parels uit de geschiedenis van de koormuziek. Hans Houtman speelt op het historische Marianne-orgel

Van Mendelssohn tot MacMillan
Indrukwekkende psalmbewerkingen van Felix Mendelssohn en John Rutter horen we, waaronder het ontroerende The Lord is my light and my salvation (ps.27), begeleid door orgel en klarinet. Verder klinkt O radiant dawn, een stralende compositie van de Schotse James MacMillan, maar ook het onvergetelijke The Deer’s Cry van Arvo Pärt.
De sobere tekst van deze bijzondere a capella compositie dateert uit de vijfde eeuw. Volgens de overlevering reciteerde Saint Patrick het gedicht over Christus’ nabijheid – voor, achter, naast, in ons - terwijl hij op de vlucht was voor zijn vijanden. Hij overleefde wonderwel.

Maandelijks gezongen avondgebed
In de Oude Kerk van Voorburg vindt elke maand een ‘muzikale vesper’ plaats: elke tweede zondag van de maand, van september tot en met juni, om 19.00 uur. Verschillende ensembles verlenen hun medewerking. De koormuziek vormt een eenheid met een eenvoudige liturgie van woord en gebed.

Datum: zondag 9 juni, 19.00 uur Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg
Koor: Voorburgs Vocaal Ensemble o.l.v. Marijke van Klaveren
Organist: Hans Houtman op het historische Marianne-orgel
Klarinettist: Peter Vliegenthart
Liturg: ds. Adrie Sterrenburg
De toegang is vrij; er is een uitgangscollecte.
In de directe omgeving van de kerk is de parkeergelegenheid beperkt. Bij station Voorburg kunt u gratis parkeren (ca 300 meter lopen). Bushalte Laan van Heldenburg ligt op 50 meter van de kerk.


Muzikale vieringen in de komende maanden
8 september, 19 uur: vesper met het Martini ensemble o.l.v. Jeroen Bosman
22 september, 10 uur: Vredeszondag met het Marianne Vocaal Ensemble o.l.v. Hans Houtman
13 oktober, 19 uur: vesper met het Sweelinck ensemble o.l.v. Janko Fraanje