De vriendelijke voetballer uit Voorburg die alle belangrijke voetbalprijzen won.

Op zondag 9 juni is op TV West vanaf 17.00 uur de documentaire ‘Nathan Aké’ te zien, waarin de sympathieke voetballer wordt gevolgd die zijn loopbaan in 2007 startte bij ADO Den Haag en nu bij Manchester City speelt.

Hij won in 2023 met zijn team alle belangrijke voetbalprijzen die er te winnen zijn. Omroep West verslaggevers Herman Nanninga en Jim van der Deijl volgden de voetballer gedurende een jaar voor deze documentaire.

Als 16-jarige naar Chelsea
Omroep West verslaggevers Herman Nanninga en Jim van der Deijl volgden de verdediger ruim een jaar voor de documentaire ‘Nathan Aké’. In deze documentaire maakt de kijker beter kennis met deze sympathieke voetballer, die nog altijd een huis een Voorburg heeft en waarover je bijna nooit iets verneemt in de pers. Ook zie je welke route de topspeler aflegde om uiteindelijk de beste van de wereld te worden met een waarde van 40 miljoen euro.

Naast Aké zelf vertellen ook Aart Jan van Boksel, die Aké in de jeugd van ADO Den Haag onder zijn hoede had en broer Cederick Aké over de bevlogen toppeler. Cederick reisde met de dan nog maar 16-jarige Aké mee naar Engeland toen Chelsea hem een contract aanbood. Ook oud-ploeggenoot bij ADO Den Haag Ricardo Kishna én Dick Advocaat die Aké liet debuteren bij het Nederlands Elftal komen aan het woord.

De documentaire gaat op zondag 9 juni om 17.00 uur in première op TV West en de onlinekanalen van de regionale omroep Omroep West. Daarna is deze te zien bij ViaPlay, die voor deze documentaire beelden ter beschikking stelde.

2023: het jaar vol prijzen
Nathan Aké begint in 2007 zijn voetballoopbaan bij ADO Den Haag. Via Feyenoord, Chelsea en AFC Barnemouth was in 2020 de transfer naar Manchester City een feit. Met 2023 als kers op de taart, want dat jaar wordt Aké met die club Engels Kampioen, wint de Engelse beker, de Champions League én de Super Cup. Ook weet de club datzelfde jaar beslag te leggen op de Wereldtitel voor clubteams. Een unieke prestatie!

Ontvangst
De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers, via de website Omroepwest.nl en de gratis Omroep West app. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Omroep West.
Foto boven dit bericht: Nathan Aké.
Foto hieronder: Nathan Aké met documentairemaker Jim van der Deijl.

Nathan Ake en Jim van der Deijl