Vanaf zaterdagmiddag 8 juni wordt het carillon deze maand wekelijks bespeeld door vier verschillende beiaardiers, met een heel divers repertoire.

Op zaterdag 8 juni trapt  stadsbeiaardier Gerda Peters af met een ode aan de onlangs overleden componist Laurens van Rooyen, die vooral bekend werd door de filmmuziek die hij voor diverse Nederlandse films schreef. Gerda heeft een aantal composities bewerkt voor het carillon. Het concert duurt van 14.00 tot 15.00 uur.

Op zaterdagochtend 15 juni speelt beiaardier Sander van Houten een breed palet van stukken uit de klassieke muziek, de musical en het cabaret voor ons. Er komen werken voorbij van Mozart en van één van de zonen van J.S. Bach. Ook enkele beroemde songs uit 'The sound of music' worden gespeeld. Let op: dit concert begint al om elf uur 's morgens en duurt tot twaalf uur.

Op zaterdagmiddag 22 juni (14.00 -15.00 uur) speelt Richard de Waardt een speciaal kinderprogramma, omdat die dag het Festival In de Wolken plaatsvindt in de Voorburgse Herenstraat. Er wordt o.a. muziek uit bekende Disney- en Harry Potterfilms gespeeld, maar ook liedjes van 'Kinderen voor kinderen.'
Kinderen kunnen aan een leuke wedstrijd meedoen: herken jij alle liedjes? Luister goed, doe mee en maak kans op een In de Wolken cadeaubon. Een wedstrijdformulier kun je ophalen bij de Oude Kerk.

Op zaterdag 29 juni beklimt Marcel Siebers de toren om van 14.00 tot 15.00 uur een heel divers repertoire voor ons te spelen, bestaande uit o.a. pop, jazz, Franse chansons, Argentijnse tango's en Spaanse folklore.

Bespelingen en concerten
Voor actuele informatie betreffende de bespelingen en de concerten zie www.gerdapeters.nl
Gerda Peters is sinds 2011 beiaardier van Voorburg.

Wordt Vriend van de Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg
Het carillon in de toren van de Oude Kerk in Voorburg kunt u regelmatig horen spelen.
Om de bespelingen mogelijk te maken is de Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg opgericht en is een beiaardier aangetrokken, Gerda Peters. Op iedere tweede en vierde zaterdag van de maand is er een beiaardbespeling van 13.00 tot 14.30 uur en wordt de jaarlijkse feestelijke Kerst-lichtjesavond in het Huygens Kwartier van Voorburg opgefleurd door haar carillonconcert met muziek in de kerstsfeer.
Voor deze bespelingen is geld nodig en door vriend te worden van het carillon maakt u dit mogelijk.

Hoe wordt u vriend van het carillon?
1. Door een bijdrage van € 10,- of meer te doneren aan de Stichting Vrienden van het Carillon. Ons rekeningnummer is NL51 INGB 0674 040171 t.n.v. Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, en
2. door uw vriendschap kenbaar te maken via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding van het bedrag van uw donatie en uw naam en adres.

Verder op het programma in 2024
● De reguliere bespelingen op de 2e en 4e zaterdag van de maand.
● Open Monumenten Dag op 14 september met concert en Open Toren.
● Concert i.s.m. Huygens Festival op zaterdag 21 september om 17.15 uur.
● Concerten op Lichtjesavond 24 december om 17.00 en 19.00 uur.
● Alles waarbij het carillon een rol zou kunnen vervullen en dat zich gaandeweg het jaar aandient…


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg.
Foto: Gerda Peters in actie.