Donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Op de kandidatenlijst van de VVD vinden we ook 2 Voorburgers: Bart Groothuis en Alisha Müller.

Alisha Müller, een 30-jarige avonturier en hardloper, woont in Voorburg en is opgegroeid in Almere. Met een vader die militair is en een moeder die actief is in de lokale politiek, leerde ze al snel dat veiligheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn.

De snelle veranderingen in de wereld en haar werk als politiek adviseur bij Defensie hebben haar overtuiging versterkt en haar gemotiveerd om zelf de politieke arena in te gaan. Alisha beschouwt zichzelf als een rechts-progressieve liberaal: rechts op het gebied van veiligheid en economie. Progressief op het gebied van klimaat en Europa. Liberaal omdat ze gelooft in de vrijheid om jezelf te zijn en de verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren.

Bart is een man met een missie. Hij brengt complexe thema’s zoals cyber security, digitale transformatie, defensie, geopolitiek en technologie verder binnen Europa.

Zijn doel is altijd: een veilig en welvarend Nederland op lange termijn. Technologie en digitalisering zijn geen natuurverschijnselen; we maken onze eigen regels om welvaart te behouden en veiligheid af te dwingen.

Landen als China, Rusland en Iran proberen ons de duimschroeven aan te draaien en te benadelen. Daar verzet Bart zich tegen, met concrete maatregelen. Dat er onstuimige tijden aanbreken gaan we niet altijd over, leiderschap om ons sterker te maken wel.

Bart is ervan overtuigd dat toekomstige welvaart afhankelijk is van het behoud en de groei van onze industrie. Met zijn kennis van Brussel en Straatsburg weet hij hoe hij de Nederlandse belangen kan verdedigen in deze Europese instellingen.

Bart staat op nummer 2 en van de VVD-kandidatenlijst en Alisha op nummer 5. Bart Groothuis is al sinds 2020 lid van het Europees Parlement.