Op zaterdag 1 juni werd het schaakteam van basisschool Essesteijn vijfde tijdens de halve finale van het NK Schoolschaken in Arnhem.

Hiermee plaatst het team zich voor deelname aan de finale. Tegenstanders bij de halve finale waren scholen uit Wierden, Almere, Leeuwarden, Groningen, Arnhem en Ureterp.

Halve finales op twee locaties
De halve finales met in totaal 64 teams werden op twee locaties gehouden: Arnhem en Kruiningen (Zeeland). Essesteijn was ingedeeld op de locatie Rivers International School in Arnhem. Een spannende strijd, want alleen de beste twaalf teams, per locatie, gingen door naar de finale.

De schakers van de basisschool Essesteijn: Alex Bal, Sarah Barbier, Bent van den Bergen en Max Kole hebben het heel goed gedaan. Vier wedstrijden werden gewonnen, één verloren en twee keer werd het remise. Daardoor eindigde het team op de vijfde plaats (van de 32 deelnemers) van de halve finale.

Finale
Op zaterdag 8 juni is het Nederlands Kampioenschap, dan strijden er 24 scholen met viertallen uit heel Nederland in Arnhem om de titel. Het schaakteam van basisschool Essesteijn hoort dus al bij de beste 24 teams van Nederland!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht basisschool Essesteijn.
Foto: schaakteam Essesteijn tijdens de halve finale van het NK in Arnhem