Er komt weer een rondje kunst op 15 juni. “De Voorburgse Rondgang” is een kleinschalig kunstenfestival en staat dit jaar in het teken van 'Niks te verliezen'.

Het hele Huygenskwartier ademt op zaterdag 15 juni kunst en cultuur.

Bij dit 'Rondje Kunsten' kun je meedoen aan workshops, rondleidingen en andere leuke activiteiten rond het thema 'Niks te verliezen'. De galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben.

Zo kun je een portret laten schieten door Hilbert Krane en hier zelf een blauwdruk van maken met Eva Lebens. Bij de Kunstuitleen kun je nieuw papier van oud geld maken en in Foto Atelier BW5 geeft de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen een demonstratie glasblazen.

Kom langs en doe mee!
Kunstenaars werken op straat en dit zorgt ervoor dat er een echt artistieke sfeer voelbaar is. De straat zal gevuld zijn met mini-galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. Je kunt er kunst kopen, kaarten en kleine cadeauartikelen. Ook zijn er muzikanten in sommige galeries en op straat.

Dus heb je een uurtje over op zaterdag 15 juni? Het is zeer de moeite waard om even de Voorburgse Rondgang te doen. Een plattegrondje is verkrijgbaar bij alle galeries.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Kunstuitleen Voorburg.



Voorburgse rondgang 2
\Voorburgse rondgang 3