Op zaterdag 8 juni werd het schaakteam van basisschool Essesteijn 9e tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken (voor basisscholen) in Arnhem.

Het was een hele spannende dag, 24 scholen streden mee voor het kampioenschap.
Tegenstanders tijdens de finale waren scholen uit Eindhoven, Amsterdam, Wassenaar, Leiderdorp, Maastricht, Amstelveen en Leeuwarden. De schakers van basisschool Essesteijn uit Voorburg: Alex Bal, Sarah Barbier, Bent van den Bergen en Max Kole hebben het heel goed gedaan, ze horen nu bij de top 10 van Nederland!

Spannende strijd
De eerste twee wedstrijden eindigden in gelijk spel, daarna won het team twee wedstrijden. De vijfde wedstrijd speelde het team van Essesteijn tegen de nummer 1 (en uiteindelijke winnaar), De Scharn uit Maastricht en die wedstrijd verloren ze helaas. Toen waren er nog 2 wedstrijden te gaan, de 6e wedstrijd won Essesteijn weer, maar de laatste wedstrijd werd helaas verloren.

Halve finale
Voorafgaand aan de finale vond op zaterdag 1 juni de halve finale van het NK plaats. De halve finales met in totaal 64 teams werden op twee locaties gehouden: Arnhem en Kruiningen (Zeeland). Het team van Essesteijn eindigde toen op de vijfde plaats (van de 32 deelnemers in Arnhem).


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht basisschool Essesteijn.
Tekst: Linda van Heusden.
Op de foto's zie je van links naar rechts: Alex, Max, Sarah en Bent in actie tijdens de finale.

Schoolschaken Essesteijn 2