Groots was het lentefeest van Scouting Hubertus-Brandaan in het weekend van 8 juni zeker.

Heel veel kinderen uit Leidschendam-Voorburg en omstreken wisten de weg naar het feestelijk uitgedoste Oosteinde te vinden. Het was dit jaar extra bijzonder, omdat Hubertus-Brandaan 90 jaar bestaat.

Het begon al direct bij binnenkomst op het terrein met lasergamen. Ook leefden vele kinderen zich uit op de luchtkussens, in de kano’s en de radarbootjes. Originele spellen als de chocozoen challenge, verjaardagkaars werpen en de windturbine sloegen in als een bom.

Het weer liet zich, zeker in deze dagen, van zijn beste kant zien. Bezoekers zaten lekker bij het altijd spannende Rad van Fortuin, waar jong en oud elkaar ontmoetten en genoten van een voorzichtig zonnetje.

Strippentaart
De kinderen deden hun best de strippentaart, een feestelijke variatie op de strippenkaart, helemaal vol te krijgen. De toegang en attracties waren gratis, dus dat maakte het kinderplezier helemaal compleet (evenals het plezier van de ouders). Ontmoeten, plezier en feest waren absoluut de kenmerken van dit festijn!

Scouting Hubertus-Brandaan is te vinden aan het Oosteinde 144 in Voorburg. Het terrein is aan de Vliet gelegen. Het Lentefeest startte om 14.00 uur en duurde tot ongeveer 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.hubertus-brandaan.nl

Dank aan sponsoren
Het Lentefeest is mede mogelijk gemaakt door al onze supervrijwilligers! Daarnaast deed een flink aantal bedrijven en organisaties een duit in het feestelijke zakje. Dit zijn de stichting Vlietwensen en de (lokale) bedrijven Alba Automotive Services, Beguin Media Totaal, Bernard Guldenmundt Timmer- en Onderhoudsbedrijf, Bott, Carshop Fortuin, Caruse Everts Groep, De Jong Diepvries, Frans de Groot, Hademax, ITS BV, Leus Specials BV, Montagebedrijf Robino, Motorhuis, Mr John Kip, Natureko biodisposables, Nolten schoenen, Nomax Project & Partners,Ok2press, Partner in Management (Edu-Metis), Plus supermarkten, Practical Media, Proefhuys, Projectinrichting Lavoir, Promosupport, RLT Nederland, Sligro, STAPFOODS catering, Studio Jeu Vorm en Functie, The Collections, THT Elektrotechniek Vlietland BV, TOPdesk, Van Geest Schilder- en Onderhoudsbedrijf, Van Tilburg Zuivel, Verhuurbedrijf Paul en Vroege Interieurbouw.

Bij Scouting Hubertus-Brandaan is altijd wat te beleven. Bevers is de jongste speltak voor kinderen van 4 tot en met 6/7 jaar. Welpen zijn voor kinderen van 6/7 tot en met 10 jaar en Waterscouts' voor de leeftijd 10 tot en met 13 jaar. De Wilde Vaart en Woeste Vaart (13 tot 18 jaar) en Waterscouts gaan vaak het water op, kanoën of zeilen op de Kaag. Zij leren alle zeiltechnieken en navigeren. Maar ook bosspelen, kampvuur stoken, sportmiddagen en knutselen behoren tot de activiteiten. Kortom, Hubertus-Brandaan is telkens weer heel iets anders doen. Wil je meer informatie, neem dan contact op via 06 54 32 14 82, kijk op www.hubertus-brandaan.nl of kom op een zaterdag langs.



Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Scouting Hubertus-Brandaan.

Lentefeest 2024 23
Lentefeest 2024 59
Lentefeest 2024 Vliet MR