Tijdens een gezellig buurtfeest in Bovenveen is op zaterdag 22 juni het nieuwe ontwerp voor Park ’t Loo in Voorburg gepresenteerd. 

Dit ontwerp, gemaakt met hulp van buurtbewoners, moet het park nog leuker maken met meer bloemen, speelplekken en ontmoetingsruimtes.

Het project 'Gezonde Buurt Bovenveen' streeft naar een groene, veilige en speelse omgeving met inspraak van de buurtbewoners. Wethouder Marcel Belt zei hierover: “We werken samen om van Bovenveen een plek te maken waar kinderen veilig kunnen spelen, de natuur ontdekken en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. We hebben goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. Het nieuwe ontwerp moet ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in Park ’t Loo.”

Wensen van buurtbewoners
In december 2023 begon het project met een brainstormsessie, wandelingen en inloopmiddagen. Tijdens deze sessies kozen buurtbewoners Park ’t Loo als locatie. Hun wensen waren onder andere om langer te verblijven in het park, beter te kunnen sporten, toegankelijk en veilig verblijven, meer kleur en biodiversiteit en uitdagender spelen in de natuur. Kortom een buurtplek waar iedereen welkom is.

Om deze wensen te realiseren, krijgt Park ’t Loo onder andere picknicktafels, kleurrijke bloemen voor vlinders en insecten, uitdagende speeltoestellen, een opgeknapt voetbalveld en drinkwaterpunten.

Wethouder Astrid van Eekelen voegde toe: “De kinderen en ouders zijn enthousiast over de plannen voor Park ’t Loo. Het is fijn dat het voetbalveld opgeknapt wordt en dat er een ballenvanger komt. En dat er meer plekken komen om vrij te bewegen en elkaar te ontmoeten.”

JOGG-regisseur Miriam Blom: “Heel fijn dat er een nieuw watertappunt komt in Park ’t Loo. Sporters, voetballers en ouders zullen blij zijn met de beschikbaarheid van fris drinkwater.”

Planning
Na de zomer beginnen de werkzaamheden voor het nieuwe ontwerp. Het hele jaar door worden diverse activiteiten georganiseerd in Park ’t Loo om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen en hen te betrekken bij de ontwikkelingen. Meer informatie over het ontwerp en de plannen is te vinden op de website van het IVN.


Gezonde buurt bovenveen ontwerpProject Gezonde Buurt
'Gezonde Buurt' is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft zich aangemeld als onderdeel van het Groen Actie Plan en het Gezond en Actief Leven akkoord. Lokale welzijnsorganisaties zoals Sport en Welzijn (SenW), Woej, en JOGG-regisseurs werken samen met verschillende buurtstichtingen en organisaties aan dit project.


Door: Karin van der Spek
Bron: Gemeente LV
Foto: ter illustratie, ontwerp IVN