De dierenweide van park Vreugd & Rust wordt steeds groener en is inmiddels groen genoeg om nieuwe ‘bewoners’ te verwelkomen.

Op donderdag 27 juni konden de eerste dieren hun nieuwe verblijf in. Om de historie van het park en het oudhollandse landschap in ere te houden, is gekozen voor drie Nederlandse landgeiten. Later komen er nog schapen bij van een oud-Nederlands ras.

Wethouder Marcel Belt hielp bij het vrijlaten van de geiten. “Een moment waar ik echt naar uit heb gekeken! Dit maakt het park nog leuker voor jong en oud om te beleven, te ontspannen of elkaar te ontmoeten.”

Dit najaar wordt er in de dierenweide nog een nieuwe stal geplaatst in ‘Zocherstijl’. Een bijzonder element bij het verblijf wordt het nieuwe klimrek. Recent is er in park Vreugd & Rust een boom omgevallen, omdat de wortels waren aangetast door ondergrondse schimmel. Een deel van de stam wordt gebruikt om een klimrek te maken voor de geiten en schapen.

Ontwikkeling in volle gang: meer paden en planten
Park Vreugd & Rust wordt teruggebracht naar het ontwerp in de Engelse landschapsstijl van de landschapsarchitect J.D. Zocher en tegelijk meer beleefbaar en toekomstbestendig gemaakt. De afgelopen maanden is er al veel gebeurd. De paden zijn verbeterd, de bruggen bij het Oosteinde en het hertenkamp hebben nieuwe leuningen gekregen, er is een nieuwe speeltuin gekomen, een nieuw bruggetje, en de dierenweide is opgeknapt.

Op dit moment worden de nieuwe paden in het parkdeel tussen het Oosteinde en de Parkweg aangelegd. De paden worden geasfalteerd en daarna wordt er nog een splitlaagje aangebracht. In de week van 8 juli worden de gazons opnieuw ingezaaid. Ook wordt dit najaar op diverse plaatsen in het park nog nieuwe beplanting aangebracht, waardoor het park meer kansen biedt voor vogels, hommels, vlinders en andere kleine dieren.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.
Foto's: Geiten in park Vreugd & Rust (foto's: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Landgeiten