Voorburger Raymond van Mourik (55) heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Lifesaving Sport drie gouden medailles gewonnen bij de Masters 50+.

Lifesaving Sport is de sportvorm van het reddingswerk. De Sportman van het Jaar 2022 van Leidschendam-Voorburg werd in het weekend van 22-23 juni voor het derde opeenvolgende jaar Nederlands Kampioen op de onderdelen Beach Run en Beach Flags. Dit jaar voegde hij daar op het strand aan de Brouwersdam ook het goud op de Beach Sprint aan toe. Daarmee won hij alle strandonderdelen van het NK. Van Mourik is al jaren lid van Reddingsbrigade Leidschendam.

Lifesaving Sport is bedoeld als trainingsvorm voor het redden van mensen. Het is vooral bekend van de TV-serie en film Baywatch. Het is een officieel erkende sport en in 2032 staat het voor het eerst sinds 1900 weer op het Olympische programma tijdens de Spelen in Australië. Dat is tevens de bakermat van deze sport, waar in augustus van dit jaar ook de Wereldkampioenschappen plaatsvinden. Daar zal Raymond van Mourik op dezelfde onderdelen uitkomen als op het NK.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Raymond van Mourik.
Foto: Raymond van Mourik met 3x goud op het NK Lifesaving 2024.

Raymond van Mourik NK2024