Woensdagochtend 3 juli was er groot feest op de Sint Maartensschool in Voorburg.

Na samen ruim 90 jaar dienst namen drie geliefde kleuterjuffen, Juffrouw Elena, Juffrouw Jolanda en Juffrouw Sylvia, afscheid om van hun pensioen te genieten.

Juffrouw Elena en Juffrouw Jolanda werkten elk 24 jaar, terwijl Juffrouw Sylvia maar liefst 44 jaar bij de school heeft gewerkt. Tranen vloeiden zowel bij de juffen als bij de kinderen.

De drie kleuterjuffen arriveerden woensdagochtend per boot via de Vliet bij de school. Vanwege de harde regen bleven de kinderen binnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Honderden feestelijk geklede kinderen stonden binnen klaar om de juffen feestelijk te onthalen.

Binnen zongen de kinderen en ouders een mooi lied dat speciaal voor de juffen was opgesteld. Daarna gingen de kinderen met de juffen naar de gymzaal om te genieten van een circusoptreden, waarbij zowel de kinderen als de juffen zelf mochten meedoen. Er waren tal van activiteiten op school. De kinderen maakten en verfden een schilderij van de drie juffen. Daarnaast was er nog een circusoptreden met ouders, kinderen en juffen. Als herinnering gingen de juffen apart met hun klas op de foto.

Het was een onvergetelijk afscheid voor Juffrouw Elena, Juffrouw Jolanda en Juffrouw Sylvia, die met veel liefde en dankbaarheid werden uitgezwaaid door de Sint Maartensschool.


Aankomst juffen per boot
circusvoorstelling voor de juffen
Door: Karin van der Spek
Tekst en foto's: Ap de Heus