Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Paulien Kegge de World Cleanup Day, dit keer in samenwerking met Houw The van de Buurtvereniging Koningskerk.

Niet eerder was het zulk warm weer met deze jaarlijkse opschoonactie in september, volop zon en een aangename temperatuur.

Om 09:30 uur gingen 25 supporters van schoon op pad om afval te prikken vanaf de huiskamer van Bosshardt, ofwel om vanuit huis een route af te leggen naar de huiskamer. Sommige vroege vogels gingen zelfs al eerder op pad en waren klaar toen de rest nog moest beginnen. De koffie/thee met cake stond al voor ze klaar.

Nieuwe supporters kregen een prikker, ring en handschoenen uitgereikt, alles gedoneerd door Stadsbeheer van Gemeente Voorburg/Leidschendam.

Helemaal Groen
Iedereen verspreidde zich en de app ‘Helemaal Groen’ hield bij waar gelopen werd, zodat ook anderen op deze app kunnen zien waar opgeschoond is. Rond 10:45 uur waren de meeste supporters terug bij de huiskamer met volle vuilniszakken. Vooral heel veel plastic, peuken en blikjes zijn opgeraapt, maar ook lachgasflessen, een kussen en zelfs een gedumpte kinderwagen. Zo’n groot voorwerp kunnen we zelf niet meenemen, dus dit is gemeld in de BuitenBeter app.

Niet iedereen was op tijd voor de groepsfoto. Afvalprikken is zo verslavend dat sommigen gewoon niet kunnen stoppen.
Als beloning voor het goede werk genoot iedereen van bananenbrood en appeltaart, de avond ervoor vers gebakken door organisator Paulien. Er werd nog gezellig nagepraat in de tuin van de huiskamer en er werden telefoonnummers uitgewisseld van nieuwe supporters van schoon die graag mee willen doen met volgende acties.

De groep van Paulien schoont elke 3 weken op zaterdagochtend op in Voorburg Noord, Bovenveen of omgeving KJ Plein. Na afloop wordt op eigen rekening een kopje koffie gedronken bij de horeca in de buurt. Soms kunnen we koffie betalen van de opbrengst van ingezamelde flessen en blikjes. Met dank aan Vlietwensen kunnen de supporters van schoon dit jaar getrakteerd worden op koffie met gebak.

Meedoen?
Wil jij ook bijdragen aan een schone buurt, meld je dan aan bij Paulien Kegge, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bron: Paulien Kegge
Door: Lisette Remmerswaal