De Ierse feestband Acting The Maggot gaat dit najaar voor het eerst in 11 jaar een reeks theaterconcerten geven in Nederland.

Van de bijna 20 optredens vinden er vijf plaats in Zuid-Holland. Zondag 6 oktober spelen ze in Voorburg in Theater Ludens.

De Ierse feestband trekt in oktober en november door het land met hun muziekshow ‘The Rocky Road to Dublin’ en komt zo onder andere in Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht, Maassluis, Alphen A/D Rijn en Voorburg. De band vertelt op muzikale wijze over de geschiedenis van Ierland, over de achtergrond van het Ierse lied, maar ook over de geschiedenis van Acting The Maggot zelf.

Muzikanten uit de regio
De band die 11 jaar geleden ontstond uit een theaterproject, bestaat inmiddels uit vele muzikanten, waarvan twee muzikanten uit Zuid-Holland komen. Bassist Dominique Bentvelsen (Nootdorp) en banjospeler Robbert Langenberg (Dordrecht) zijn daar bijzonder blij mee. “Eindelijk spelen we weer eens in mijn eigen buurt. Ik kan met de fiets naar Voorburg!”, vertelt Bentvelsen enthousiast.

Foo Fighters
De band ging afgelopen jaar meerdere keren viral. Bijvoorbeeld omdat hun Ierse variaties op liedjes werden gedeeld door grote namen als Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Ook stonden ze vele malen op bekende internationale sites en uiteraard de Ierse media met hun muzikale Ierse mashups en uitvoeringen.

“Maar we gaan ook gewoon de mooiste, leukste en bekendste liedjes spelen uit de Ierse geschiedenis.", zo vertelt zanger en gitarist Maarten de Gans. “De verhalen die daarbij horen en de klanken met viool, accordeon, banjo en uiteraard gitaar, bas en drums maken dat je je in feestelijke Ierse pub waant. Uiteindelijk is het doel elke show uit te laten monden in een groot Iers feest. Dat verwacht men inmiddels ook wel een beetje van ons!”, concludeert De Gans met een lach.

De theatershow The Rocky Road to Dublin is te zien in Theater Ludens in Voorburg op 6 oktober. Kaarten zijn te koop via de website van Theater Ludens.
Een compleet overzicht van alle optredens in het land vind je op de website van Acting The Maggot zelf.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Acting The Maggot.