-
-
Donderdagavond 3 oktober was de 2024 editie van het door leerlingen van ROC Mondriaan en zes Topkoks verzorgde 6-gangen diner ten behoeve van Hospice Het Vliethuys.
Los van alle culinaire hoogstandjes kende de avond ook nog twee andere hoogtepunten. Willy Blonk, voorzitter van het Vliethuys bestuur kon aan het eind van de avond bekendmaken dat er maar liefst € 15.154,- was bijeengebracht! En als klap op de vuurpijl overhandigde burgemeester Vroom een Koninklijke onderscheiding aan Willy Blonk voor haar grote inzet als vrijwilliger én als mantelzorger.
Zes Topkoks en zes culinaire hoogstandjesAl jaren vormt de unieke samenwerking tussen zes Topkoks vormt de basis voor het Vliethuys Diner. Onder aanvoering van Marko Karelse van Villa La Ruche, verzorgden de chefs van Bij Erik, Brasserie de Koepel, Central Park, Elea en Savarin het ene heerlijke gerecht na het andere. Niet alleen in hun eigen restaurants, maar ook in een vreemde, vele malen grotere keuken én samen met een enorm aantal tijdelijke collega’s, lieten de chefs zien dat ze allemaal het predicaat Topkok waardig zijn.
Een bijzonder gastvrije ontvangstSpeciaal voor het Vliethuys Diner toverde ROC Mondriaan de centrale hal om tot een stijvolle dinerlocatie. Een groot aantal leerlingen van ROC Mondriaan kon, onder toeziend oog van hun mentors, al het geleerde in de praktijk brengen. Met z’n allen zorgden ze voor een gedenkwaardige avond.
Prachtige opbrengstHospice Het Vliethuys reserveert de prachtige opbrengst van deze avond voor het voldoen van de eigen bijdrage van bewoners die zelf niet over de middelen beschikken. Voorzitter Willy Blonk vatte de avond als volgt samen. “Het is hartverwarmend dat we opnieuw zo’n mooie bedrag kunnen verzamelen voor toekomstige bewoners van Hospice Het Vliethuys dankzij al deze gulle, gemotiveerde en enthousiaste mensen.”
Naast de culinaire hoogstandjes en de prachtige opbrengst was de Koninklijke onderscheiding ook een hoogtepunt…
Bron: Het VliethuysDoor: Lisette Remmerswaal