Sinds een paar weken is het gezellig druk bij de kangoeroetrainingen van korfbalvereniging VEO. Afgelopen zaterdag kwamen er 40 kinderen trainen in sporthal Essesteijn.

De trainingen beginnen en eindigen met een gezellig dansje en tussendoor doen de kinderen allemaal leuke oefeningen en spellen. Zoals balanceren, trucjes met de bal, tikspellen, gooien, vangen en nog veel meer.
Giga Kangoeroedag en clinics

In januari organiseerde VEO een Giga Kangoeroedag waar 700 kinderen aan deelnamen. Daarnaast vonden er inmiddels al op vier basisscholen clinics plaats waar ruim 400 kinderen aan meededen. De komende weken vinden er nog clinics plaats op de volgende vijf basisscholen: de Tandem, MMiXX, de Zonnewijzer, Professor Casimirschool en de Maria Bernadette.

Stickerkaart en medaille
Na afloop van de Giga Kangoeroedag en de clinics krijgen de kinderen een stickerkaart waarmee ze nog twee keer gratis kunnen meetrainen en uiteindelijk een medaille verdienen.
De afgelopen weken hebben veel kinderen hier gebruik van gemaakt.

Nieuwe kangoeroes
Gelukkig vonden tot nu toe 16 kinderen de trainingen zo leuk dat ze lid zijn geworden van VEO. Met deze nieuwe aanmeldingen zijn er nu 27 kangoeroes op VEO en nieuwe leden zijn uiteraard nog steeds van harte welkom!

Kangoeroes
De kangoeroes zijn de jongste leden (3 tot 6 jaar) van VEO, zij trainen éen keer per week. Een uur lang worden er verschillende spelletjes gedaan. De trainers van VEO worden speciaal opgeleid voor het geven van deze trainingen. Meer informatie en aanmelden: https://doemee.veokorfbal.nl/


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VEO korfbal

Kangoeroetraining VEO 2
Kangoeroetraining VEO 3