Ondanks de mindere weersomstandigheden was het zaterdag gezellig druk op het Juliana Sportpark in ’s Gravenzande.

Er werden 20 finales gespeeld van het prestigieuze Haaglanden Voetbal toernooi. De grote finale eind van de middag ging tussen de zaterdagploeg van Westlandia (winnaar van de Westland cup) en de trotse kampioen van de eerste klasse C, Forum Sport.

Dat dit toernooi tot de verbeelding spreekt van de voetballers in de Haagse regio was ook zaterdag goed merkbaar. Het mooie sfeervuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd zorgde voor strakke gezichten bij de spelers. Spanning was zichtbaar aanwezig.

De wedstrijd ging aarzelend en voorzichtig van beide kanten van start. Toch al snel (2e minuut) een kans voor Forum Sport toen een hard schot van Haitam el Marid met moeite door de Westlandia keeper Tim Janssen kon worden gestopt.En na deze actie waren er weinig echt grote kansen voor beide ploegen. Forum Sport was de technisch betere ploeg terwijl Westlandia veel strijd en fysieke kracht in de wedstrijd gooide.

Toch speelden beide ploegen niet hun beste spel. Veel foute passes, laag tempo. Niet mooi, maar de finale stress zal zeker een rol hebben gespeeld. In de 23e minuut moest Forum Sport aanvoerder Nychel L’Ami zijn keeper Bas Tanis te hulp schieten door een schot van Westlandia aanvaller Twan van der Hoeven vlak voor de doellijn weg te schieten.

Meer spektakel in 2e helft
De 2e helft bracht meer spektakel. De meeste toeschouwers waren net weer op hun plek toen de Forum Sport linkervleugel verdediger Jesse de Graaf een harde, maar wel zuivere, voorzet over de grond van links gaf. Hayden Bergen gleed de bal in de 47e minuut met overtuiging achter doelman Tim Janssen.1-0.

Westlandia zette een tandje bij en de wedstrijd werd echt spannend. Toch werd het een kwartier later 2-0 voor Forum Sport door -opnieuw- Hayden Bergen die een assist van Sven Koppenol binnen werkte. 2-0. De wedstrijd leek gespeeld maar dat was zeker niet zo. Met vier wisselspelers bracht Westlandia trainer Rob Klop nieuw elan in de ploeg en Forum Sport werd in de verdediging gedrukt.Twee minuten later de aansluittreffer voor Westlandia na een droge knal van links door Donny van Ooijen. 2-1. Vanaf dat moment was het echt een finale. Kansen aan beide kanten. Zou het 2-2 worden of toch 3-1?

Het werd 3-1 door een prima voorbereidende actie van Haitam el Marid die Forum Sport linkerspits Jerone Goodett in de 95e minuut in stelling bracht. Jerone faalde niet en dat was de beslissing in de wedstrijd. De vele aanwezige jeugdspelers van Forum Sport stormden uitgelaten het veld op om met de spelers te juichen.

Forum Sport werd de winnaar van dit mooie toernooi en mocht de medailles, de beker en de giga wisselbokaal in ontvangst nemen. Ook een cheque van 2.500 euro als bijdrage voor het trainingsweekend. Respect voor beide ploegen die op een sportieve manier deze finale hebben gespeeld. Het is helaas wel eens anders.

En complimenten voor de voetbalvereniging ’s Gravenzande voor de gastvrije ontvangst en aan de toernooi organisator Haaglanden Voetbal voor de prima organisatie. Alles liep op rolletjes. Het was professioneel geregeld!

Voor Forum Sport was dit een prachtig slot van een zeer, zeer succesvol seizoen. Kampioen worden in de 1e klasse C, een heel zware poule, de halve finale van de districtsbeker halen en dan ook nog als slot het Haaglanden Voetbal toernooi winnen. Felicitaties aan de gehele selectie en ook de staf voor dit mooie seizoen.

Volgend jaar de prachtige uitdaging van voetballen in de 4e divisie. Maar laten we nu even trots zijn en genieten van alle prestaties van dit seizoen!! En voor alle Forum Sporters en supporters die hierover even gezellig willen napraten: de Forum Sport familiedag aanstaande zaterdag is een prima gelegenheid!


Bron: Jean Nederlof
Door: Lisette Remmerswaal