Eind mei ondertekenden 18 hockeyclubs uit Zuid-Holland het Convenant Sportiviteit & Respect.

In aanwezigheid van Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport van Den Haag, en vertegenwoordigers van onder andere VMHC Cartouche uit Leidschendam-Voorburg werd het convenant ondertekend. Dit convenant benadrukt de gezamenlijke inzet voor een sportief en respectvol sportklimaat.

Positieve sportcultuur
De samenwerking van de hockeyclubs streeft naar een positieve sportcultuur op en rond de hockeyvelden. Met het motto ‘Samen maken we het leuk’ hebben de clubs richtlijnen opgesteld voor een veilige en prettige sfeer. Onderzoek toont aan dat een positieve sportomgeving spelers motiveert om met plezier te sporten en zich goed te ontwikkelen.

Cartousje: nieuwe Sportiviteit & Respect-campagne op Cartouche
Cartouche introduceert 'Cartousje'. Leden worden door middel van ludieke, positieve quotes gestimuleerd om na te denken over hun gedrag. Deze campagne is een creatieve manier om bewustwording te creëren en een positieve sfeer binnen de club te bevorderen.
Cartouche start in het nieuwe seizoen met Cartousje afsprakenkaarten die helpen bij het maken van eenvoudige en heldere afspraken binnen teams. Duidelijke regels en verwachtingen dragen bij aan een positieve sportcultuur en versterken de teamspirit. Door heldere afspraken te maken, zorgen we voor een veilige en plezierige omgeving voor iedereen.
“Respect voor elkaar, tegenstanders, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers moet de norm zijn. Door een gezamenlijke code en aanpak verbeteren we de sfeer op alle clubs” zegt Sander Kernkamp, voorzitter van de VMHC Cartouche.

Hockeyclub VMHC Cartouche is de grootste buitensportclub in Leidschendam-Voorburg met ruim 2.000 leden van 5 tot 75+ jaar. Cartouche Heren 1 speelt in de Promotieklasse en Dames 1 in de overgangsklasse.


Door: Peter van der Aar.
Tekst Rob Dorscheidt - Cartouche.
Foto: ondertekening Convenant Sportiviteit & Respect door Marie-Thérese van Driel (bestuurslid VMHC Cartouche) en Chantal Groenewegen en Rosa Gompen van de commissie Sportiviteit & Respect.