De vrouwenteams van Quick en VCC hebben al jaren een mooie rivaliteit die het cricket van beide teams op een hoger plan heeft gebracht.

Quick werd vaak landskampioen, maar in de afgelopen jaren knabbelden de Voorburgers aan de Haagse hegemonie. Op zaterdag waren de rollen weer eens omgedraaid. Quick beperkte VCC tot 106 runs en paseerde dat totaal voor het verlies van vijf wickets.

Bij een tussenstand van 64 runs voor het verlies van vijf wickets stond VCC er niet goed voor. Het was aan captain Annemijn van Beuge te danken dat er nog 106 runs in de boeken kwamen. Zo had VCC nog iets om tegenaan te bowlen. Voor Quick nam Esther Corder 3 voor 21.

VCC pakte enkele topwickets en mocht even hoop hebben, maar toen international Robine Rijke het strijdperk betrad, ebde die hoop snel weg. In slechts 33 ballen en met 59 runs bracht ze Quick, dat nu de volle winst heeft uit vijf wedstrijden, langszij.

Eerder op de dag had VCC het bezoekende Kampong wel simpel verslagen. De bezoekers uit Utrecht maakten 46 runs (Jacqui Naidoo vier wickets). VCC passeerde die matige score vooral dankzij Carlijn van Koolwijk, die met 27 runs not out bleef.

Mannen Topklasse
Bij de mannen verregenden VCC – Hermes en de Haagse derby HCC - HBS. Op de mannenranglijst staat VCC met 4-5, HBS met 3-4 en HCC met 1-2. Het regenachtige weer heeft al vele wedstrijden verziekt, waardoor HCC dus pas één wedstrijd heeft kunnen voltooien.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Patrick de Leede - VCC
Foto: Carlijn van Koolwijk haalt uit namens VCC (foto: Catch of the Day BV).