Appeal van Noah Croes en Cedric de Lange wordt niet gehonoreerd (foto: Catch of the Day BV)
Voorburg CC heeft zich niet kunnen plaatsen voor de landelijke finale.

Het gehavende team was kansloos in Amstelveen: 106/9 - 110/2. De pitch was slecht gecoverd en was op diverse plaatsen drijfnat, ondanks het stralende zomerse weer. Daarom werd er pas gestart om 15.00 uur en werden er slechts 33 overs per team gespeeld. Logischerwijs ging VRA bowlen na het winnen van de toss. De pitch zou immers lastig zijn.

VCC kon op de natte strip niet goed uit de voeten. 106 runs kregen de Voorburgers slechts in de boeken, met de nummer acht, Laurens Boissevain, als topscorer en een ‘carefree’ 12 not out van tien ballen van Alejo Nota, inclusief de enige zes van de innings. Oud-VCC’er Shariz Ahmad nam vier wickets voor de thuisploeg.

VCC deed zijn best zijn huid duur te verkopen door goed te fielden, maar het wekte geen verbazing dat VRA geen moeite had de povere Voorburgse score te overtreffen. VCC nam slechts twee wickets alvorens VRA de winnende runs sloeg. Op de inmiddels opgedroogde pitch legde Vikram Singh een match winning 58 not out neer.

Na 26 overs was - naast het al geplaatste Punjab - de tweede finalist bekend. Komend weekend wordt in Rotterdam Punjab-Ghausia vs VRA gespeeld om de landstitel.

HCC-vrouwen T20-kampioen na winst op Quick in Super Over
De T20-finale bij de vrouwen werd – toch wel verrassend - gewonnen door nieuwkomer HCC. Na 109/6 te hebben gemaakt en met zeven Quick-wickets down mocht HCC hoop koesteren. Quick zag kans maar drie runs maken van de slotover in plaats van de benodigde vier. De Super Over - en daarmee het kampioenschap- werd een prooi voor HCC dankzij een zes op de eerste bal van Iris Zwilling.


HCC T20 kampioen vrouwen 2024                            HCC-vrouwen T20-kampioen 2024 na winst op Quick (foto: KNCB/ Snehal Phadke)



Bron: Catch of the Day- Patrick de Leede
Door: Lisette Remmerswaal