V.M.H.C. Cartouche, de hockeyclub van Leidschendam-Voorburg, stond de afgelopen twee weken in het teken van de lustrum-festiviteiten.

Woensdag 9 oktober markeerde een bijzondere dag voor Cartouche, die met veel enthousiasme haar 75-jarig bestaan vierde. De festiviteiten begonnen met een traditionele foto van het lustrumjaartal. 200 kinderen renden vol energie achter de clubmascotte Cartousje aan. De kinderen moesten samen de cijfers 7 en 5 vormen, de leeftijd van de club. De begeleiding kreeg de juichende kinderen met enige moeite in de 75 positie, die door het enthousiasme van de kinderen uiteindelijk meer op een hockeybal leek. Na het fotomoment werd de voorzitter van Cartouche, Sander Kernkamp, onthaald met applaus en 200 kinderen die luid zijn naam riepen. Samen met de voorzitter van de lustrumcommissie hees de voorzitter de lustrumvlag.

Afsluitend vond er in het clubhuis een receptie plaats van sponsoren, commissieleden, ereleden, KNHB en besturen van andere sportverenigingen. In zijn speech gaf de voorzitter aan dat een sportvereniging als Cartouche niet op zijn eentje kan bestaan. Volgens het bestuurslid van de KHNB fungeert Cartouche als voorbeeld voor andere clubs. Zij roemde het vrijwilligersprogramma, waarbij elk lid zijn of haar steentje bij moet dragen. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de vereniging één van de sterkste bezetting qua vrijwilligers heeft.

Afgelopen zaterdag vond de Cartouche Lustrum Sportdag plaats ter ere van het lustrumjaar van de club. Maar liefst 350 enthousiaste jonge sporters hebben hier aan deelgenomen. Deze sportdag was gevuld was met een scala aan activiteiten, waaronder opblaastoestellen op elk veld en spannende spellen. De spelers van Heren en Dames 1 waren aanwezig om speciale hockeytrucs te demonstreren. Ook deden de kinderen een dansje dat onder leiding van de dames van het eerste elftal werd opgenomen op het hoofdveld; de enige echte Cartouche Move. De dag werd feestelijk afgesloten met een welverdiend ijsje in de hand. Met meer dan 75 vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie—van aanmelden en t-shirts uitdelen tot cake snijden en EHBO—was de sportdag een gezamenlijk succes.

Deze lustrum-festiviteiten markeren niet alleen een feestelijke opening van het lustrumjaar, maar ook de saamhorigheid en het plezier dat Cartouche zo kenmerkt. En dat is precies waar het bij Cartouche om draait: samen sporten, plezier maken en bouwen aan een sterke gemeenschap.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Cartouche
Foto boven dit bericht: groepsfoto Cartouche.

Cartouche Jubileumvlag
                                                          Jubileumvlag

Cartouche sportdag
                                                          Sportdag

Cartouche sportdag groepsfoto
                                                          Groepsfoto sportdag