Van 19 tot en met 22 september vindt het Huygens Festival 2024 plaats: vier dagen klassiek genieten van muziek, dans en poëzie/literatuur.

Het festivalthema is dit jaar ’passie’ en dat komt onder andere terug in het optreden Passie! van De Dutch Don’t Dance Division met Erwin Weerstra (piano), de opera Juliet met o.a. mezzosopraan Roza Herwig en het Alkyona Quartet en een pianorecital van Daria van den Bercken.

Voorzitter Frank Rozenberg van de organiserende Stichting Huygens Muziekfestival geeft aan dat weer gelukt is om een divers programma tijdens het festival te presenteren: "Van de lokale dansgroepen, jeugdorkesten en Vocaal Ensemble Muze, de bekende mezzosopraan Bella Adamova, kamermuziek en Arabische muziek. Maar ook schrijver Tommy Wieringa en een mooi programma op Hofwijck waar muziek en poëzie van Huygens en tijdgenoten volop aan de orde komen. Het Slotconcert wordt heel bijzonder: het Constantijn Sinfonietta met 65 jonge musici onder leiding van Ali Groen dat de Vijfde symfonie van Tsjaikovski zal uitvoeren. Een aantal van deze jonge musici zal ook bij het Openingsconcert optreden in aanwezigheid van diplomatieke vertegenwoordigers."

Het Huygens Festival 2024 vindt plaats in het Huygenskwartier Voorburg, met als hoofdlocatie de Oude Kerk. Andere locaties zijn de Franse Kerk en Hofwijck en het Notarishuis van het Huygens Museum. Voor het programma en het bestellen van tickets zie www.huygensfestival.nl

De onderstaande optredens in de Oude Kerk zal Midvliet live op tv uitzenden

donderdag 19 september
20:00-21:30 uur
Openingsconcert Huygens Festival 2024

vrijdag 20 september
20:00-21:30 uur
PASSIE! - De Dutch Don't Dance Division | Erwin Weerstra

zaterdag 21 september
11:00-11:45 uur
Dansscholenparade

14:30-15:15 uur
Literatuur en muziek - Tommy Wieringa en ensemble
Oude Kerk

Poëzie/literatuur Klassiek
16:15-17:15 uur
Piano recital - Daria van den Bercken

20:00-21:30 uur
Opera JULIET - Roza Herwig | Alkyona Quartet | Julius Backer | Steven van der Linden

zondag 22 september
15:00-16:00 uur
Slotconcert Constantijn Sinfonietta - Vijfde symfonie van Tsjaikovski