Op zondag 20 oktober om 12:05 uur komen één of enkele leden van Salesmen in het programma Kakafonie bij Midvliet vertellen over een speciaal project waar ze mee bezig zijn.

Salesmen is een vierkoppige rockband die in 2020 in Den Haag is ontstaan en waarvan enkele leden afkomstig zijn uit Leidschendam-Voorburg. In 2022 betraden ze voor het eerst het podium met een Benelux-tour waar ze hun eerste EP ‘One More, Please’ promootten.

Met behulp van een overweldigend succesvolle crowdfundingcampagne bracht de band hun debuutalbum ‘Cheap Suckers’ uit. De release werd gevierd met een bijna uitverkochte show in PAARD in Den Haag en werd gevolgd door een daaropvolgende Benelux-tour.

Vanaf het moment dat de eerste akkoorden klinken, dompelen hun liedjes de luisteraar onder in een wervelwind van opwindende gitaren, donderende drumbeats en zang die resoneert met zowel kracht als doelgerichtheid. De dynamische compositie van de nummers weerspiegelt de diverse inspiratiebronnen van de band, waarbij de rauwe intensiteit van hardrock naadloos wordt gecombineerd met de introspectieve allure van progressieve rock.

Salesmen heeft samen met een aantal andere bands een liefdadigheidssingle opgenomen. ‘Rattle the Cage’ is nu verkrijgbaar

Op 23 oktober, tijdens de Haagse Popweek, betreedt de band opnieuw de bühne van de Kleine Zaal van het Paard aan de Prinsegracht 12 in Den Haag. Dit keer met een bijzonder project. In samenwerking met Jeugdhaven (Stichting Jeugdwerk), Lifed, Troubled, The Nectar Effect en Artemis is er een nummer opgenomen om geld in te zamelen. Jeugdhaven zet zich in voor talent- en competentieontwikkeling voor kinderen en jongeren.

Salesmen in Kakafonie archieffoto 1
Salesmen in Kakafonie archieffoto 2
                                                             Salesmen in Kakafonie (archieffoto's)