Op zondag 27 oktober om 12:30 uur komen Cok en Paul Stuiver van Colour State Blue naar de studio van Midvliet om in Kakafonie hun muziek te laten horen.

Colour State Blue (CSB), is een nieuw talent uit onze eigen regio Voorburg. CSB is een creatieve en energieke formatie die zich volledig richt op het produceren van elektronische dance music (EDM). De eerste twee tracks zijn onlangs gereleased op Spotify en diverse andere streamingplatforms wereldwijd.

CSB voelt zich sterk verbonden met de gemeenschap en is overtuigd dat deze muziek perfect aansluit bij de dynamische en vooruitstrevende spirit van onze regio.

Colour State Blue (CSB) is een electronic dance music (EDM) producerscollectief uit Nederland van de broers Paul en Cok Stuiver. Samen brengen zij een unieke mix van krachtige beats, hypnotiserende synths en sterke melodielijnen met vocals wat hen inmiddels heeft doen opvallen in de Nederlandse en internationale EDM-muziekscene.
De muzikale invloeden van Colour State Blue zijn divers en lopen van 60’s-music tot nu. Aan de basis van Colour State Blue music ligt een ruime ervaring op muzikaal gebied ten grondslag: in feite een muzikale reis door de jaren heen van Tape naar Digitaal.

Naast de vele optredens in het verleden met diverse bands zoals RollerCoaster (single: You Should Forget that Girl) en diverse studio-opnames (analoog) heeft het zelf componeren van songs, het arrangeren en opnemen daarvan altijd voor hen een grote rol gespeeld en dat doet het nog steeds. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de stap in de richting van EDM en daarmee tevens de oprichting van Colour State Blue.

Ze halen hun inspiratie uit grootheden als David Guetta, wiens innovatieve ritmes en samenwerking met popartiesten hen als eerste aanspoorde om dance te gaan produceren, maar ook producers/DJ’s als Mark Ronson, Kygo, Chainsmokers en Pharell Williams. Hun melodieuze structuren en catchy hooks hebben de vocale arrangementen en harmonieën van Colour State Blue vorm gegeven. Daarnaast hebben ze ook veel geleerd van Avicii, wiens vermogen om emotie met dansbare tracks te verweven hun eigen productiestijl aanzienlijk heeft beïnvloed.

Alle tracks worden door Colour State Blue zelf gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd. Ook de recording, mixing en mastering van de tracks wordt in hun eigen studio’s gedaan.
De song ‘Hold Me Close Now’ uit 2024 was de eerste track op Spotify en andere wereldwijde streamingdiensten, direct gevolgd door de meer popachtige dance van ‘You Make Me Move’ en hun zojuist nieuw uitgebrachte track ‘We Ride The Energy’.

CSB is steeds op zoek naar nieuwe geluiden en samenwerkingen (DJ’s / artiesten) en heeft als muzikale missie met hun dance-producties een positieve vibe uit te stralen voor hun luisteraars.

Colour State Blue 2Colour State Blue 3Colour State Blue 4
Colour State Blue 5
Colour State Blue