Op zondag 27 oktober om 13:15 uur is countryzanger Aron Michaels te gast in Kakafonie bij Midvliet FM.

De in Brabant woonachtige Aron Michaels, geboren als Michael Saedt op 8 maart 1965 in Nijmegen, begon zijn zangcarrière in Dordrecht op een onverwachte manier. Na veel aandringen van vrienden besloot hij voor de grap een nummer van Elvis te zingen tijdens een lokaal optreden.

Het enthousiaste en positieve publiek gaf Aron het vertrouwen om door te gaan met zingen. Dit leidde ertoe dat hij begon deel te nemen aan talentenjachten, waarvan de eerste in Rotterdam plaatsvond. Al snel werd hij een graag geziene gast en wist hij met zijn optredens indruk te maken. Na tal van succesvolle talentenjachten, waar hij steevast de eerste prijzen mee naar huis nam, besloot Aron serieus werk te maken van zijn passie voor muziek.

Zijn doorbraak volgde snel, met uitnodigingen voor optredens bij populaire tv-programma’s zoals Winkel van Sinkel, CallTV, Hart voor Muziek, en het Op naar de Top Festival. Hij trad zelfs op in prestigieuze locaties als de RAI en Ahoy.
In samenwerking met Muijs-Entertainment Services groeide zijn carrière verder, met een goedgevulde agenda voor optredens door heel Nederland en België. In 2010 sloeg Aron een nieuwe weg in toen hij in contact kwam met Martin van Gent, voormalig leadzanger/gitarist van New Four. Dit leidde tot de release van zijn eerste eigen single, het Nederlandstalige nummer ‘Foto aan de wand’, waarvan de bijbehorende videoclip regelmatig te zien was op TV Oranje. Kort daarna volgde het nummer ‘Ik mis je steeds meer’, dat eveneens succesvol werd uitgezonden.

Na een periode van stilte keerde Aron in 2018 terug met het nummer ‘De zon zal voor jou schijnen’, in samenwerking met Dutch Music Artist.
Aron, van jongs af aan een fervent Elvis-fan, voelde steeds meer de drang om Engelstalige nummers te zingen. Zijn optredens kregen een country-inslag, met covers van grootheden zoals Elvis Presley, Alan Jackson en Garth Brooks.

In 2023 vond Aron nieuw muzikaal team toen hij samen begon te werken met componist Tim Hemme (HEVO Music Productions), producer Frans Vollink (Studio Het Atelier), tekstschrijfster Hilde Vos en plugger Annerike van der Straat.
Deze samenwerking leidde tot de release van zijn nieuwe countrynummers, waaronder ‘My sweet girl’ en de Elvis-tribute ‘It’s allright with me’, die op verschillende radiostations de nummer 1-positie behaalde. Nu is Aron Michaels sterker dan ooit terug met zijn nieuwste single ‘Gotta keep on dancing’, waarmee hij zijn comeback in de muziekwereld voortzet.

Aron Michaels