Missie
Midvliet is de lokale publieke omroep voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Wij brengen inwoners via onze media-kanalen nieuws, achtergronden en lokale verhalen voor en door inwoners uit de haarvaten van de lokale samenleving. Wij zijn en bieden een onafhankelijk platform aan inwoners om met elkaar in gesprek te gaan, te discussiëren en zich te vermaken met entertainment, cultuur en sport.

Midvliet heeft een niet-commerciële redactie en is daarmee een onafhankelijk medium in de lokale samenleving . Midvliet vormt als zodanig een belangrijke schakel in de lokale democratie en is verbinder in de lokale samenleving. Midvliet houdt hierbij rekening met alle maatschappelijke doelgroepen in Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en zet alle relevante media-kanalen hiervoor in: Radio, TV, website, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn.


Visie
Midvliet richt zich als omroep op de inwoners uit onze gemeente en biedt programmering in aansluiting op de diversiteit aan doelgroepen binnen de gemeenten.
De geworteldheid in de lokale samenleving is belangrijk om de rol van verbinder in de samenleving te vervullen.
Daarom werken we voornamelijk met vrijwilligers uit de eigen lokale omgeving.
We werken samen met maatschappelijke organisaties en ons media aanbod is zo breed en divers mogelijk.
Wij streven altijd naar samenwerking met andere mediapartners wanneer dat ten dienste staat van onze missie. Midvliet stelt zich als organisatie open en actief op met als doel verdere professionalisering; het continu verbeteren van kwaliteit, versterken van journalistiek en het genereren van inkomsten.
Wij werken continu aan de voorwaarden voor de lokale omroep van de toekomst. Midvliet is een organisatie waar medewerkers ruimte krijgen om hun hart voor de media, kennis en expertise in te zetten en (verder) te ontwikkelen.