Zaterdag 18 november zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen.

Via TV West, Radio West en online via app en web is alles LIVE te volgen. Nadat de Sint in de haven is ontvangen, wordt de gehele rijtoer door de straten van Den Haag ook live in beeld gebracht tot het einde van de middag.

Registratie intocht en rijtoer
Voordat de Sint in de haven aankomt, worden alle kinderen getrakteerd op een optreden van Titus & Fien. Dat wordt een feestje! Wanneer Sint en zijn Pieten de trossen hebben vastgemaakt, worden zij niet alleen verwelkomd door heel veel kinderen uit de regio, maar ook door presentator Fred Zuiderwijk. Natuurlijk wordt de sint officieel ontvangen door burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, samen met de Spaanse ambassadeur Consuelo Femenía Guardiola.

De intocht is LIVE te volgen via TV West en de onlinekanalen van Omroep West vanaf 11.00 uur. Op Radio West wordt tijdens de programma’s Mogguh Weekend!, UIT! en Broodje Bral tussen 07.00-13.00 uur ook geregeld ingebeld verslaggevers ter plekke.

Na de ontvangst in de haven begint de Goedheiligman aan zijn traditionele rijtoer door de straten van Den Haag. Ook die toer is LIVE via TV West en online te volgen. Maar liefst vijf uur lang zie je alle blije kinderen langs de route die Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. Sinterklaas rijdt ook -net als vorig jaar- weer een stuk van de route met de tram.
Het belooft weer een groot spektakel te worden met muziekkorpsen en allerlei versierde wagens. Verslaggevers Curt Fortin en Pim Markering laten de kijker alles zien. De intocht en rijtoer worden van commentaar voorzien door verslaggever Erik Kooijman.

Volg waar Sinterklaas is langs de route
Voor alle kinderen en ouders die tijdens de rijtoer staan te wachten op Sinterklaas: via de Omroep West app kun je op een kaartje precies volgen waar de Sint op dat moment is. Hierdoor weet je dus hoe lang er nog gewacht moet worden tot de Sint bij jou langskomt. De gratis Omroep West app is hier te downloaden.

Uitzendtijden en ontvangst
De intocht en rijtoer van Sinterklaas zijn op zaterdag 18 november LIVE op TV West te zien en te volgen via Omroepwest.nl en de app. De intocht is te zien van 11.00 tot 11.45 uur. Daarna maakt Sinterklaas zich even klaar voor de rijtoer en begint die uitzending weer om 12.30 uur. De rijtoer is tot 17.00 uur live te volgen.
Op zaterdag 25 november is de samenvatting van de intocht en rijtoer te zien op TV West en online, vanaf 17.00 uur.
Lees meer op https://www.omroepwest.nl/actie/sinterklaas


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Omroep West.
Foto: Richard Mulder.

SintbijWest