Vuurwerkslachtoffers, gewonden als gevolg van vechtpartijen, bekogelde politieagenten met zwaar vuurwerk, gewond geraakte politieagenten en branden in een pizzeria en een carport van een woning.

Veiligheidsregio Haaglanden noemt het een 'grimmig verlopen jaarwisseling'. Dit meldt Omroep West op haar website.

De hulpdiensten in de regio Haaglanden (onder meer Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg) zijn tijdens de jaarwisseling meer dan 1100 keer in actie gekomen. De brandweer bluste 72 voertuigen, 24 gebouwen en 432 branden op straat en in containers. Bij een woningbrand in Delft werden de spuitgasten belaagd door omstanders.

De politie heeft 36 aanhoudingen verricht. Er waren vijf vechtpartijen, 67 mishandelingen, 46 vernielingen en 133 delicten met vuurwerk. In Den Haag raakte een agent gewond door een kopstoot, ook in Zoetermeer vielen er gewonden onder de agenten. De Mobiele Eenheid (ME) moest verschillende keren worden ingezet omdat politiemensen belaagd werden. Ze werden bekogeld met (zwaar) vuurwerk en fysiek aangevallen.

Leidschendam-Voorburg
In Leidschendam-Voorburg zijn zes voertuigen geblust door de brandweer, die in totaal uitrukte voor 34 incidenten. De politie had het rustiger met acht incidenten. Dat waren vooral delicten met vuurwerk.
Zeventien mensen in Leidschendam-Voorburg hadden tijdens de jaarwisseling ambulancezorg nodig.


Door: Peter van der Aar.
Bron: omroepwest.nl.