Storm Henk heeft op diverse plekken in de regio voor overlast en schade gezorgd. In Leidschendam werd de Graaf Willem de Rijkelaan versperd door een omgevallen boom.

Bij de Graaf Willem de Rijkelaan is een boom omgevallen door de storm. De boom kwam op de weg terecht, waardoor beide rijbanen versperd waren. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd, zodat het verkeer er weer langs kon.

Henk raasde door de regio
Niet alleen in Leidschendam-Voorburg, maar de hele regio had last van de eerste storm van 2024. Zo belandde er volgens mediapartner Omroep West een boom op een bus van de HTM op de Oostduinlaan in Den Haag. Op het moment van het ongeluk was de bus nog niet begonnen aan zijn route en zaten er geen passagiers in de bus. 

De brandweer had het door alle incidenten druk dinsdagavond. Storm Henk liet op diverse plaatsen zijn sporen na. Op de Melis Stokelaan in Den Haag is er een boom op de bovenleiding van de tram terechtgekomen. Hierdoor reed tram 9 de rest van de avond niet tussen de Jacob Catsstraat en het Zuiderpark.

In de Gaarde in Den Haag viel een boom op een aantal geparkeerde auto's. Vijf auto's raakten hierdoor flink beschadigd. Op het Catharinaland in Den Haag wordt aan een aantal flats gewerkt. Hiervoor zijn steigers opgebouwd. Door storm Henk waaiden enkele delen van deze stellages los. De brandweer heeft hierop uit voorzorg een deel van de omgeving afgezet.

Niet alleen in Den Haag vielen bomen om door de harde wind. Zo kwam op de Laan te Blotinghe in Rijswijk een boom over het fietspad terecht. Ook kwam de boom tegen de kerk aan. 

Vanwege de storm gaf het KNMI code geel af voor Zuid-Holland. Storm Henk heeft rond 04.00 uur vannacht het land weer verlaten.


Door: Karin van der Spek
Foto: Regio15/Rene Hendriks
Bron: Mediaparter Omroep West