In de nacht van vrijdag 9 februari op zaterdag 10 februari werd er een kat gevonden in een tuin aan de Hertenrade.

De melder zag het dier zielig zitten en had het vermoeden dat hij verlamd was. Hij belde de meldkamer van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o..

Aangekomen bij het gegeven adres, zag ambulancechauffeur Rob de kater al zitten. Het leek erop dat het dier was aangereden. De chauffeur onderzocht hem en controleerde hem op een chip, maar helaas was de kater niet gechipt. Om hem verder te laten controleren, bracht Rob hem naar Dierenkliniek Klaverbos. Daar bevestigde de arts het vermoeden dat de kat waarschijnlijk was aangereden. Hij had geen breuken, maar wel zware kneuzingen. Rob nam hem mee naar het hospitaal van de dierenambulance voor de nacht.

De volgende dag ontving de meldkamer een telefoontje van een enorm opgelucht iemand. Het was de eigenaar van de kat. De kat bleek Sushi te heten. Ze zag een foto bij een Facebookbericht en herkende haar kat direct. Ze keek op Amivedi en las waar hij zat. Daarna belde ze naar de meldkamer van Dierenambulance Den Haag.

Wat bleek: ze was haar kat al elf maanden kwijt. Natuurlijk haalde ze hem gelijk op. Sushi kreeg medicijnen mee voor de kneuzingen, maar dat komt wel goed. Een verhaal met een goede afloop.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Dierenambulance Den Haag.

2024 2 12 kat sushi terug bij eigenaar 1