In de metropoolregio Rotterdam-Den Haag waarderen reizigers het openbaar vervoer met een 7,9. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van 2023.

De OV-Klantenbarometer is het klanttevredenheidsonderzoek naar openbaar vervoer van kennisplatform CROW-KpVV (Kennisprogramma Vervoer en Vervoer). Landelijk wordt het openbaar vervoer gewaardeerd met een 7,8.

Waardering van de reiziger belangrijk
Jeffrey Keus, naast wethouder bereikbaarheid en mobiliteit ook regiobestuurder OV van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag: ”De waardering van de reiziger is voor ons belangrijk. Dagelijks werken we intensief samen met de vervoerbedrijven om het reizen met het openbaar vervoer nóg aantrekkelijker te maken. De mooie 7,9 voor 2023 laat zien dat de reiziger heel tevreden is over bus, tram, metro en RandstadRail. En dat in een jaar waarin de OV-bedrijven genoodzaakt waren de dienstregeling aan te passen door het personeelstekort. Een mooi compliment dus voor al die medewerkers in het openbaar vervoer die elke dag klaar staan om de vele reizigers naar hun bestemming te brengen.”

De cijfers voor bus, tram, metro en RandstadRail zijn in 2023 gelijk gebleven of iets gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Een mogelijke verklaring voor de lichte daling is het lagere aanbod van het OV door het personeelstekort.


Door: Karin van der Spek
Bron: Metropoolregio Rotterdam Den Haag 
Foto: archieffoto Midvliet ter illustratie