Tijdens het Strandwalfestival worden de Rijswijkse ouderen extra in het zonnetje gezet met een speciale koffiebijeenkomst in het Huis van de Stad.

Op zaterdag 14 september kunnen bezoekers genieten van heerlijke koffie, gebak, muziek en voorgedragen gedichten tijdens de 'Strandwalkoffie'. Deze sfeervolle bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door optredens van het Projektkoor Rijswijk en de Vocal group Korali, die het festival verrijken met hun prachtige muzikale bijdragen. De Strandwalkoffie is een besloten activiteit voor ouderen die zich hebben aangemeld, maar koorliefhebbers zijn meer dan welkom om te komen kijken en luisteren.

Optredens
Het Projektkoor Rijswijk treedt op om 12.00 en 13.10 uur, gevolgd door de Vocal group Korali om 15.30 uur, in de grote hal van het Huis van de Stad. Onder leiding van Michel Hogenes brengt het Projektkoor een veelzijdig repertoire van wereldmuziek, musical, pop en licht klassiek. Het koor combineert moeiteloos uiteenlopende stijlen, van Bach en Mozart tot moderne werken, en bestaat sinds 1993 met 35 leden. De Vocal group KORALI, onder leiding van Nataliya Malhanova, zingt a capella en richt zich op de Oekraïense koorzangtraditie. Ze treden regelmatig op tijdens Oekraïens-Grieks-Katholieke missen in de Bonifatiuskerk in Rijswijk en op culturele evenementen, waarbij ze de schoonheid van de Oekraïense zangcultuur uitdragen.
Voor het volledige programma ga je naar www.strandwalfestival.nl.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Strandwalfestival.
Foto boven dit bericht: Projectkoor Rijswijk (foto: Lauren Marijnissen).
Foto hieronder: volal group Korali.

Vocal group KORALIStrandwalfestival logo